Börja sticka

För den som aldrig stickat tidigare och vill börja kan det  vara svårt att veta hur man ska komma igång.  Ett bra tips är att börja sticka en halsduk.  En halsduk kan du sticka i precis vilket garn du vill. Om du väljer ett grovt garn och grövre stickor går det ganska fort att sticka. Att sticka i ullgarn eller akrylgarn ger en varm och gosig halsduk, men vill du ha en lite tunnare och somrigare variant kan du välja att sticka i bomullsgarn.  Rekommenderad stickstorlek brukar stå på garnets banderoll. Vill du att halsduken ska bli luftig så väljer du att sticka i lite grövre stickor än vad som anges på banderollen.  Ungefär 25 maskor kan vara lämpligt att lägga upp, beroende på hur bred du vill att den ska bli.  Hela halsduken kan du sticka med räta maskor och den kan bli precis så lång som du vill sticka. Välj ett garn som du gillar i en av dina favoritfärger och börja sticka och lycka till!

Sticka lugnt!

/Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + åtta =

Rulla till toppen