Disktrasor

Idag är det lördag och en hel härlig vårhelg ligger framför oss! Kanske man kan sitta ute och sticka lite? Igår stickade jag en disktrasa i bomullsgarnet Soft Cotton. Gillar att göra små roliga arbeten som blir fort färdiga och då passar det jättebra med att sticka en ny disktrasa! Ett nystan har gått åt.

Så här har jag gjort: Jag lade upp 49 maskor med stickor nr 4. Första varvet (som är avigan) stickade jag ribbstickning 1 rät och 1 avig hela varvet. Andra varvet (rätan) stickade jag räta maskor. Dessa två varv har jag upprepat hela tiden och jag maskade av när grytlappen mätte ca 20 cm. Eftersom jag hade lite garn kvar så virkade jag en kant med fasta maskor runtom med virknål nr 4. Sen var det färdigt!

Jättebra present att ge bort till släkt och vänner. Ha en skön helg!

Sticka lugnt!

/Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − ett =

Rulla till toppen