Ljusvekegarn

På den tiden när jag gick i skolan, för ganska länge sen, fick man virka en grytlapp i slöjden. Den skulle senare användas på hemkunskapslektionerna när man började högstadiet, tillsammans med det stiliga förklädet och den tjusiga snibben som var till för att hålla håret på plats och som också tillverkats under slöjdlektionerna.  Materialet till grytlappen var ljusvekegarn och jag minns än idag hur mjukt och härligt det var. Dock var färgvalet väldigt begränsat. Om jag minns rätt så fanns det faktiskt inget alls att välja på eftersom den enda färgen var nåt åt det naturvita hållet. Så tänk vad glad jag blev när vi hittade detta härliga ljusvekegarn i alla fina färger att ta hem till affären! Lika mjukt som jag mindes det, men i så härliga färger. Nu kan man virka eller sticka sig både färgglada grytlappar och disktrasor till köket. Jätteroligt!
Ha en bra dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

 

4 reaktioner på ”Ljusvekegarn”

  1. Maria Einarsson Sundin

   Hej. Ljusvekegarnet ligger på härva om 100g, och finns i svart, lila, rosa, lime, vit, gul, natur, grå, röd, blå och grön. //Maria

 1. Håller på att stickar sådana disk- eller dammtrasor. Mjukt och härligt garn men jag undrar hur “giftig” färgen är som ljusvekegarnet färgats med? Törs jag slänga disktrasan i komposten då den är utsliten?

  1. Maria Einarsson Sundin

   Hej Inga.
   Garnet är färgat i Sverige, så det är stränga regler för färgning. Du kan alltså slänga garnet i komposten.
   Mvh
   //Garnbutiken i Kilafors AB

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 16 =

Rulla till toppen