Stickad herrtröja

Nu har jag börjat sticka en herrtröja i Svarta Fårets Freja. Kan gissa på att det säkert är minst 25 år sedan jag sist stickade en herrtröja. Det var i mitten av 80-talet då jag började jobba på Garntjänst, och blev så enormt inspirerad av alla fina beskrivningar som fanns. Då blev det tröjor till sambon i Symfoni, Popp och Speed. Speciellt Speed var ett bra garn att sticka med. Många herrtröjor blev det, men jag tror faktiskt inte att de blev speciellt mycket använda. Men kul var det att sticka i alla fall.

Ha det så bra 🙂
//Maria

4 reaktioner på ”Stickad herrtröja”

  1. Maria Einarsson Sundin

   Tack för det Helena.
   Ja, den västen känner jag igen. Den är från 1985, och var mycket populär då.

   Ha det gott 🙂
   //Maria

 1. Hej. Har för många år sedan stickad i garnet speed. Det går inte att hitta det garnet. Har ni något annat gan att rekommendera istället för Speed?
  Vänligen
  Agneta Fändrik

  1. Hej
   Alla 8/8-garner går att använda, men då är dessa i 100% bomull. Vi har stickat upp flera plagg i Replay efter beskrivningar i Speed (85m) och Bugg, och det går alldeles utmärkt 🙂 Då kan man även tänka på att Replay har många fler meter på 50g (150) så det går inte åt lika många nystan.
   Lycka till 🙂
   //Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =

Rulla till toppen