Piroger

Jag lovade att dela med mig av receptet på pirogerna som vi hade bakat till förra veckans Stick-picknick så här kommer det.
Den ena fyllningen innehåller köttfärs och den andra är vegetarisk. Degmängden  räcker till 8 stora eller 16 mindre piroger.

Deg: 
25 g jäst och 3 dl ljummen mjölk blandas.
Tillsätt 2 msk olja, 1 tsk salt, 1 vispat ägg och 9-10 dl vetemjöl
Degen ska jäsa i 30 min.
Fyllning alt 1
300 g köttfärs brynes i 2 msk olja
Tillsätt 2 hackade gula lökar, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 riven morot och låt det puttra i några minuter.
Blanda i 3 msk tomatpure, 1 tsk salt, svartpeppar, 1 tsk timjan eller oregano, 1 dl vatten och koka ca 15 min. Låt svalna.
Fyllning alt 2
Spenat, lök, paprika, moro zuccini och aubergine hackas och brynes i olja. Smula i halloumiost och krydda med salt och peppar. Låt det svalna.

Dela degen i bitar, kavla ut och lägg på fyllning. Stäng till knytena noga och picka med gaffel. Jäs 30 min. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 15 min.
Klart!

De här pirogerna är perfekta att packa i matsäckskorgen eller bara ha i frysen för att plocka fram när man inte har lust att laga mat!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − femton =

Rulla till toppen