Plommonmarmelad

Vi har ett plommonträd alldeles utanför vårt köksfönster som blommar så fint på våren. En del år blir det väldigt mycket plommon på sensommaren och vissa år blir det nästan inga alls. I år är det ett sånt år när det har blivit hur många goda plommon som helst och vi har inte hunnit med att äta. Såna år kan man göra sin egen goda plommonmarmelad och det är precis vad jag gjorde i söndags. Den blev jättegod och därför delar jag med mig av receptet här!

Plommonmarmelad

1,5 kg plommon
0,5 dl vatten
1 citron, tvättad
1 kg strösocker

Kärna ur plommon och lägg i en gryta tillsammans med vatten och citron i småbitar.
Koka upp och koka försiktigt utan lock i  cirka 40 min. Rör då och då – det får inte brännas vid. Tillsätt socker och koka ytterligare  ca 20 min utan lock. Man får prova sig fram lite.
Häll upp på burkar och låt kallna.

Jag lovar att det blir jättegott!

Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 16 =

Rulla till toppen