Tovade vantar

Tovad vante

Vanten blev en perfekt damvante!

Här kommer beskrivningen på denna:
Garnåtgång: 2 nystan Viking Sportsgarn
Tillbehör: Strumpstickor 5½
Vante 1: Lägg upp 30 m och fördela på 4 stickor. Sticka resår 1 rm, 1 am i 5 v. Fortsätt med slätstickning resten av arbetet. Öka på första v 1 m i mitten av varje sticka. På 23:de varvet stickas en tråd i avvikande fg in på de 6 första maskorna (för tummen). Sticka 23 v till. Nu börjar ihoptagningen vartannat v. Sticka 1 o 3: 1 rm, lyft 1 m, 1 rm, dra den lyfta över. Sticka 2 o 4: Sticka tills 3 m återstår, 2 rm tillsammans, 1 rm. När det är ca 2 m kvar på varje sticka tar man av tråden och drar igenom alla m.
Tumme: Plocka upp de 6 m nere och uppe och ytterligare 1 m i var skarv. Sticka 14 v och gör sedan intagningar. Sticka 1 o 3: 2 tills sedan rm. Sticka 2 o 4: rm till de 2 sista, 2 tills. När det är 1 m kvar på varje sticka tas tråden av och dras igenom alla m.
Vante 2: Sticka lika som vante 1, men vid tummen stickas tråden in på de allra sista 6 m (st 4).
Fäst alla trådar, och stoppa in i tvättmaskinen på 60 grader!

Ha en fin tovningsdag 🙂
//Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 12 =

Rulla till toppen