Tovad mössa igen

 

För en tid sedan stickade jag en mössa och tovade i tvättmaskin till butiken. Den blev så skön att jag blev sugen på att gör mig en egen.  Den här gången har jag stickat den lite längre än den förra och den passar mig perfekt! Med risk för att vara tjatig så kommer beskrivningen här igen:

Garnåtgång i Sandnes Fritidsgarn: 2 nystan
Stickor: Strumpstickor nr 7

Lägg upp 76 maskor och sticka runt på strumpstickor 1 rät och 1 avig i 5 varv.
Därefter stickas rätstickning runt på strumpstickorna. Öka 8 maskor på första varvet = 84 maskor.
När arbetet mäter  29 cm stickas 2 och 2 maskor tillsammans över hela varvet.
Sticka 3 räta varv. På nästa varv stickas 2 och 2 maskor tillsammans igen och därefter ett vanligt rätvarv. Slutligen stickas ihop 2 och 2 maskor igen varefter man tar av tråden drar igenom de resterande maskorna. Fäst noga. Mösslängden är nu ca 32 cm.
Nu kommer det roligaste: Tvätta mössan i 40 grader i tvättmaskin med lite tvättmedel. Lägg gärna i en handduk eller något annat tillsammans med den.  Sen är det färdigt. Min mössa blev 22 cm hög. Vill man att den ska bli lite längre så får man öka på några flera varv före minskningarna.

Ha en skön Trettondagshelg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − nio =

Rulla till toppen