Mössa

Häromdan fick vi hem acrylgarnet Zandra från Svarta året och både Maria och jag stickar med det i butiken nu. Garnet finns i flera melerade färger och det är mjukt och skönt att sticka med. 

Hemma har jag precis stickat färdigt mössan i Alpacka (22 m st 3,5 = 10 cm) och Robust (20 m st 3 = 10 cm). Både garnerna kommer från Sandnes Garn. Jag ville göra en mössa i dubbelt garn som blev lite varmare och tjockare för kalla vinterdagar. Fick inspirationen här runt jul när det var så kallt!
Så här gjorde jag mössan:  Jag lade upp 92 maskor på stickor 5 i dubbelt garn och stickade resår i ca 5 cm. Sen stickade jag slätstickning i 19 cm innan jag maskade av  genom att: sticka 2 maskor tillsammans varvet ut vartannat varv 3 gånger. Därefter tog jag av garnet och trädde tråden genom de återstående maskorna. Avslutade med att fästa trådar, sy ihop och göra en tofs!
Mössan passade bra på Henry som är 4,5 år så nu ska han inte behöva frysa när det blir kallt igen.
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + arton =

Rulla till toppen