Fuskpolo

Nu väntar jag med spänning på resultatet av Marias stickning! Tror det kommer att bli nåt riktigt roligt. Spännande kommer det också att bli att se vem som vinner julklappstävlingen på Facebook. Det ska avgöras idag och egentligen borde alla vinna, men då blir det ju ingen tävling.
Min fuskpolo till barnbarnet är nu färdigstickad och han blev mycket nöjd. Den passar fint på en 4-5-åring. Jag har stickat i Freja och har gjort så här:
Bakstycke: Lägg upp 51 m  med stickor 3,5 och sticka resår 1 r och 1 avig innanför kantmaskan i 7 varv. Byt till stickar 4 och sticka slätstickning på alla maskor utom de 5 yttersta i varje kant som stickas i resår 1 rät och 1 avig.  Minska 5 m jämnt över det första räta varvet. Sticka till det mäter 12 cm och sätt de 20 mittersta maskorna på en avmaskningsnål. Nu stickas var sida för sig. Maska av 1 maska 2 ggr till  för nacken och maska sedan av.
Framstycke: Stickas lika som bak, men här ska det mäta 15 cm när de mittersta 16 m sätts på avmaskningsnål och var sida stickas för sig. Avmaska yttterligare 2-1-1 m för halsen. När hela stycket mäter 21 cm maskas av.
Sy ihop ena axeln och plocka upp ca 80 m i halsringningen. Sticka resår 2 räta, 2 aviga i 18 cm.  Maska av löst och sy ihop andra axeln, sen är det klart!
Eftersom Henry valde två färger har jag randat den, men det kan man ju göra precis som man vill. Enfärgat blir lika bra!

Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 8 =

Rulla till toppen