Lettisk fläta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Under helgen har jag börjat sticka vantar i Class 1 från Mayflower.  Det är ett tunt ullgarn med 25 % nylon. Väldigt mjukt och skönt. Är lite rädd att garnet kanske är för tunt för de vantar jag ska göra, men tror att det kan gå bra. Det får bli ett test! Det första jag skulle sticka på vanten var en lettisk fläta och det var nåt alldeles nytt för mig. Spännande värre! Lyckades få till det rätt bra med hjälp av instruktionen i boken Vantar för alla årstider/Falk Svanlund. Letade på nätet och hittade också en bra beskrivning på tekniken i Pysselfarmors blogg http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2012/12/29/9219579-gotlandska-muddar-med-lettisk-flata-latvian-braid-beskrivning-pa-lettisk-flata/ . Så roligt att att att pröva på nåt nytt! Nu får vi se hur det går med resten av vanten.

Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 19 =

Rulla till toppen