Mössa i Easy Care


Som ni kanske såg på Facebook i förra veckan så har jag stickat färdigt mössan i sköna Easy Care (22 m på st 4 = 10 cm). Det härliga superwashgarnet som både går att maskintvätta och torktumla.  Vi har testat så vi vet att det verkligen fungerar! Tänkte dela med mig av beskrivningen, så här kommer den:

Garnåtgång: 2 nystan Easy Care Classic
Tillbehör:       Rundsticka 40 cm, 3 och 4 mm (eller strumpstickor), strumpstickor 4 mm.

Lägg på rundsticka 3 upp 140 m och sticka runt i resår, 2 rm och 2 am i 5 cm. Byt till rundsticka 4, och sticka 10 rv och 2 av. Detta upprepas tills arbetet mäter ca 20 cm, eller önskad längd. Därefter minskas på följande sätt: Varv 1: Sticka 2 rm tillsammans och 1 rm. Upprepas hela varvet. Varv 2: Rm hela varvet. Upprepa båda varven tills det återstår ca 10 m. Drag tråden genom alla maskorna och fäst noga. Färdigt!
Ha en skön dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 14 =

Rulla till toppen