2 December, onsdag

2/12

Nu ska arbetet se ut ungefär som på bilden.
Fortsätt med mosstickningen, men avmaska på nästa varv de 3 mittersta maskorna, och lägg upp 3 nya på nästa varv = “knapphål”. Mosstickning 8 cm till.
Gör ett till likadant “knapphål”, mosstickning 8 cm, “knapphål” igen.
Fortsätt med mosstickningen men på nästa rv stickas de 2 m innanför kantmaskorna ihop i var sida (minskning = alltid på rätan). Fortätt med dessa minskningar tills endast 5 maskor återstår. På nästa varv: lyft 2:a m, sticka ihop 2 m, dra den lyfta över. Nu finns 3 maskor kvar.
Ta av tråden och dra igenom de 3 maskorna. Fäst trådändarna väl.

Ha en bra dag 🙂
//Maria

13 reaktioner på ”2 December, onsdag”

   1. Jag stickar rät avig rät avig på andra varvet. Avig rät avig rät. Å så tillbaka till rät avig rät avig osv. Så jag får inga räta maskor som ni får. Så har jag lärt mig att Mosstickning är.

    1. Maria Einarsson Sundin

     Eftersom mosstickning är rät på avig, och avig på rät så blir det automatiskt så att när du avslutar med en rät maska, så är den avig på nästa varv och då ska du sticka den rät. Då blir det så att varje varv börjar och slutar med en rät maska 🙂

 1. Kanske rn dum fråga Avmaskar jag dom tre i mitten genom att sticka två tillsammans el genom att lyfta över. Eller på något annat sätt?

  1. Maria Einarsson Sundin

   Du stickar 6 m, drar den 5:e över den 6:e, stickar en till och drar den 6:e över den 7:e, stickar en till och drar den 7:e över den 8:de. Nu har du avmaskat de 3 mittersta och har 4 m på var sida om de avmaskade.

 2. Hur kul som helst med kalenderstickning!
  Eftersom jag aldrig gjort ett knapphål förut så blev jag tacksam över att kunna läsa mig till själva avm. men nu kvarstår att lägga upp m igen. Hur gör jag?
  Kram på er!!!!!

  1. Maria Einarsson Sundin

   Håll garnet lika som när du lägger upp maskor i början av ett arbete. Gör 3 nya maskor och fortsätt sedan med mosstickningen. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 1 =

Rulla till toppen