Min tovade mössa i Fritidsgarn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här kommer den utlovade bilden på min tovade mössa. Jag har tvättat den i maskin två gånger. Först tvättade jag i 40 grader, men den var fortfarande lite vid så jag körde en gång till i 60 grader och det blev bra.
Och här är beskrivningen:
Garnåtgången är två nystan Sandnes Fritidsgarn http://www.sandnesgarn.no/fritidsgarn
och den är stickad med rundsticka nr 7.
Lägg upp 76 maskor och sticka resårstickning 1 rät och 1 avig i 8 varv.
Därefter stickas slätstickning och på första varvet ökas 8 maskor = 84 maskor.
Mönstret: 10 varv räta maskor, 2 varv aviga maskor i dubbelt garn, upprepas till önskad längd (Det är bara de två aviga varven som stickas i dubbelt garn). Sticka till mössan mäter ca 29 cm och gör sen hoptagningar:  På första varvet stickades 2 och 2 maskor ihop hela varvet. Därefter stickas  3 räta varv. Gör ett hoptagningsvarv igen och därefter ett vanligt. Därefter upprepas upptagningarna för sista gången. Ta av tråden och dra igenom de resterande maskorna. Fäst noga.
Sen är det alltså dags för tvätt i 40 eller 60 grader. Forma den våta mössan.

Lycka till om ni vill prova på att tova en mössa och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tio =

Rulla till toppen