Virkad grytlapp


Det är inte så ofta jag virkar, men ibland händer det faktiskt! Då blir det oftast grytlappar. Nu har jag virkat en grytlapp i dubbelt bomullsgarn. Det tycker jag blir kraftigt och bra, rejält som en grytlapp ska vara. Jag har har använt virknål 3,5 och virkat i  bomullsgarnet Cotton 8/4 från Mayflower    http://garnbutikenkilafors.se/webbutik/index.php?route=product/product&path=59&product_id=285   Garnet finns i jättemånga fina färger. Min grytlapp fick påskens färger!

Så här gör man grytlappen: Lägg upp 31 luftmaskor med dubbelt garn och virka sedan fasta maskor tills det blir en fyrkant. Virka en kant av fasta maskor runt den färdiga grytlappen. Avsluta med en ögla på ca 20 luftmaskor och smygmaskor tillbaka till början av öglan. Klart!
Sticka – och virka – lugnt!
//Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 1 =

Rulla till toppen