“Pussyhat”

Hej på er,

Här kommer en mycket enkel beskrivning på en “Pussyhat” för vuxna, som enkelt kan göras till barn också. Se bara till att antalet maskor är delbart med 4.
Jag har använt mig av 1 nystan Ulrika i fg 38, rundsticka 40 cm 4 mm och en strumpsticka 4 mm.

Lägg på rundstickan upp 92 maskor (till barn ca 76-80-84 m) och sticka resår 2 rm, 2 am i ca 6 cm. Övergå till slätstickning, tills du har ca 1½-2 meter kvar av garnet (eller önskad höjd på mössan). Vänd arbetet så du får avigan utåt, och vik rundstickan så du får ändarna bredvid varandra (se till att du har hälften av maskorna på var sida om vikningen). Ta en strumpsticka 4 mm och sticka ihop/avmaska alla maskor. Fäst trådarna och vänd mössan rätt.

Klar att använda!

Ha dé gott 🙂
//Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 13 =

Rulla till toppen