Min sommarhalsduk


Nu är min lilla sommarhalsduk blockad och färdig. Den är stickad i Mondials bomullsgarn Basic Cotton. Det har varit en ren fröjd att sticka i så det kommer att bli mer stickning i det framöver. Ifall någon skulle bli sugen på min lilla sommarsjal så kommer beskrivningen här.
Jag har använt 2 nystan Basic Cotton och stickat med stickor nr 6.
Lägg upp 30 maskor på stickor nr 6 och sticka ett avigt varv. Därefter stickas mönster enligt diagram innanför kantmaskorna. Sista maskan på varje varv lyfts avigt med tråden framför. Första maskan på varje varv stickas rät.

Diagram Varv 4 X
Varv 3 \ O
Varv 2 X
Varv 1 O \
 = Rät maska på rätsidan, avig maska på avigsidan.
X  = Avig maska på rätsidan, rät maska på avigsidan
O  = Omslag
\  = 2 räta maskor tillsammans

Mönstret stickas innanför kantmaskorna så här: 8 m slätstickning, 2 m diagram, 8 m slätstickning, 2 m diagram, 8 m slätstickning. Diagrammets fyra varv upprepas hela tiden. Sticka tills arbetet mäter 125 cm eller önskad längd. Avsluta med ett avigt varv och avmaska.

Ha en fin dag och sticka lugnt!
/Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sjutton =

Rulla till toppen