Stickar på en sjal


Ett spännande garn som vi fått hem under hösten är Estro från Mondial. Det är en blandning av merinoull, mikrofiber och viscose. Nystanen har en udda storlek, de innehåller nämligen 80 g. Eftersom ett nystan innehåller hela 255 m så har jag tänkt att det borde åtminstone räcka till en något mindre sjal. Därför håller jag nu på att sticka en sjal i Estro! Jag har vägt och kollat under stickningens gång och nu är den snart färdig. Jag tror att garnet kommer att räcka hela vägen fram. Fortsättning följer.
Ha en skön kväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

2 reaktioner på ”Stickar på en sjal”

 1. Britt-Marie Rosenqvist

  Hej hur långt stickar du innan mitten o minskningar, så jag vet att garnet räcker? Framgår inte av beskrivning jag fick när jag köpte garnet.

  1. Ulla-Britt Nygren

   Så här ska det stå i din beskrivnning: När 15 rutor stickats och det mäter ca 60 cm minskas i slutet av varje varv från rätsidan så här: Sticka till 4 maskor återstår.
   Sticka ihop tre maskor och öka en före sista maskan.

   Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =

Rulla till toppen