Småvantar

När bebisens vantar försvinner är det bara att sticka ett par till. Inte vill man att småhänderna ska bli kalla! Jag stickade ett par i mjuka och varma Soft Lama för ett tag sedan och nu blev det alltså dags igen.  Den här gången får vantarna sitta ihop med en lång stickad snodd.
Så här har jag gjort:
Med strumpstickor nr 4 har jag lagt upp 22 maskor i Soft Lama.  Efter att ha stickat runt ett rätt varv har jag sedan stickar ribbstickning, 1 rät och 1 avig i ca 5 cm.  Därefter har jag stickat rättstickning tills vanten mäter  ca 11 cm.  Då har jag fördelat maskorna på två stickor och sen gjort en hoptagning innanför yttersta maskan på stickorna i varje sida. Efter två hoptagningsvarv följt av ett varv utan minskningar har jag stickat ihop 2 rm tillsammans under hela varvet och sen tagit av garnet. Sedan har jag trätt garnet genom de återstående maskorna och fäst noga.
För att få till snodden mellan vantarna har jag med nytt garn plockat upp 4 maskor på den ena vanten och sen stickat rättstickning så här: Sticka 4 räta maskor, för tillbaka de fyra maskorna på stickan så att nästa varv kan börja stickas i samma sida som det föregående och sticka räta maskor igen.
Hela snodden stickas alltså med räta maskor.  Upprepa tills snodden mäter ca 50 cm. Maska av och fäst i andra vanten.
Och där är småvantarna färdiga.
Ha en skön kväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =

Rulla till toppen