23 december, dagen före dopparedagen

Nu tar vi fram virknålen och det röda garnet.
Börja på vänster kortsida, längst upp på det vita partiet med att virka fasta maskor runt hela arbetet. Hoppa över ca var 3:e eller var 4:e maska, så det blir en jämn kant. Gör fasta maskor ännu ett varv då du börjar med att göra ca 10 luftmaskor mitt över det vita partiet där du började och sedan fortsätter du med fasta maskor varvet runt . Samtidigt som du gör dessa fasta maskor så kan du låta alla trådändar följa med så dessa fästs. Ta sedan av tråden och fäst den sista änden. Lägg gärna i press mellan fuktiga dukar.

Nu vet ni säkert vad det blev av årets kalenderstickning. Vi hoppas ni kommer att ha användning för den under julhelgen 🙂

//Maria och Ulla-Britt

2 reaktioner på ”23 december, dagen före dopparedagen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Rulla till toppen