Restgarnshalsduk

Nu har jag stickat färdigt min randiga halsduk i restgarner. Inte för att garnerna precis tog slut därhemma, men det var riktigt roligt och jag är nöjd med den färdiga halsduken. Jag har stickat ungefär lika som jag gör när jag stickar en sjal, men gjort den lite smalare och längre. Jag började med att lägga upp 5 maskor och sen har jag ökat en maska i den ena kanten vart fjärde varv tills halsduken blev lagom bred. Efter det stickade jag rätt många varv utan ökningar och avslutade med att minska en maska vart fjärde varv i den andra kanten till det var bara fem maskor kvar. Själva stickningen är rätstickning varvat med slätstickning. Jag har stickat i en massa olika garner i lin och bomullsblandning för att den ska passa i sommar, men det skulle ju gå lika bra att sticka en halsduk i andra garner.  Superrolig stickning!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + tre =

Rulla till toppen