Sticka disktrasa

När man ständigt får restgarner kvar efter alla olika stick och virkprojekt är det kul att ibland sticka nåt litet. Efter en virkad grytlapp i Viking Vår blev det så klart en del garn kvar och det räckte precis till en stickad disktrasa. Viking Vår finns i en massa härliga färger, men det går så klart att sticka disktrasor i en massa olika garner.

DISKTRASA i Viking VÅR

Garnåtgång:  Ca 30 g Viking Vår      Stickor: 4½ mm

Lägg upp 36 maskor och sticka tre räta varv. Därefter stickas de tre yttersta maskorna i vardera sidan räta. Nu stickas som följer: *3 rm, 3 am* som upprepas hela varvet. Sticka som m visar i 4 varv, och byt sedan plats och sticka *3 rm, 3 am* i 4 varv. Då blir det ett fint rutmönster. Fortsätt så tills arbetet mäter 19 cm, då de följande tre varven stickas räta. Avmaska och fäst tråden.

Ha en fin dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + fyra =

Rulla till toppen