Rabarberkaka

Redan fredag igen och helgen närmar sig. Det verkar bli en till härlig helg med mysigt vårväder! Igår påbörjade jag en ny stickning som jag sett fram emot länge. Det ska bli en kofta i Sandnes Alpackagarn. Garnet känns helt fantastiskt att sticka i så det kommer nog att bli en helg med både stickning och finväder. Härligt! Dessutom är det inte bara stickning och utomhusmys som väntar. Jag ska på konsert i Gävle och lyssna till Weeping Willows och Gävle Symfoniorkester.  Det blir säkert  en höjdare! Lite extra gott till kaffet vill jag allt ha när jag sitter ute i solen med min roliga stickning. Otroligt nog så har rabarbern börjat komma och vad passar bättre än en långpannekaka med rabarber.

 

Här är världens enklaste recept: Smält 200 g smör i en gryta. Rör ner 6 dl socker, 4 ägg, 6 dl vetemjöl, och 1 tsk vaniljsocker och blanda. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Skär rabarber i bitar och lägg i smeten. Jag brukar toppa med pärlsocker eller kanel.  Gräddas ca en halvtimme i 175 grader. Låt den svalna lite innan du skär bitar. Mums!

 

Ha en härlig helg och sticka lugnt!

 

/Ulla-Britt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Rulla till toppen