Haralds Tröja i Bambino

Har precis stickat färdigt Haralds Tröja som jag stickat i Bambino från Viking. Den blev riktigt mjuk och skön. Garnet Bambino som består av bomull och bambu passar perfekt till sköna sommartröjor. Beskrivningen Haralds Tröja kommer från Petite Knit och den stickas uppifrån och ner. Så himla smidigt för när man stickat färdigt är i princip plagget klart. Bara lite garn att fästa och sy ihop under armarna. Jag stickade resår istället för vikt kant på ärmar och nederkant, som det är i beskrivningen.  Ett stickprojekt färdigt, men som tur är har jag flera på gång!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkad prinsesstårta

För några veckor sen påbörjade jag en virkning, men eftersom jag mestadels stickar så tar det längre tid för mig att virka. Ändå tycker jag att det riktigt roligt att virka som omväxling. En som är mera haj på att virka än mig är min dotter. Så när en liten i familjen önskade sig en prinsesstårta satte hon genast igång och vips så fanns där en färdigvirkad prinsesstårta. Jättesöt! Hon har virkat i Tilda och med virknål nr 3. Nån särskild beskrivning har väl inte följts utan det har bara liksom blivit en tårta ändå. Nu väntar vi med spänning på själva överlämnandet till den lilla beställaren. Tror att hon kommer bli så nöjd!
Ha det så fint och sticka (eller virka) lugnt!
//Ulla-Britt

Lite stickat

Oj vad lite stickat det blivit de sista dagarna. Sommarvärmen har verkligen slagit till och nu är det bara att njuta och ta det lite lugnt. Ett bad i Bergviken varje dag (eller kväll) är ett måste. Fantastiskt skönt! Allt går betydligt långsammare än vanligt och så även stickandet. Men sakta ändå växer Haralds tröja fram. Att sticka i Bambino passar fint nu och tröjan kommer att bli så mjuk och skön.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Haralds tröja

Så där ja, nu har jag tre stickningar på gång igen! Ordningen återställd. Dessutom ett virkprojekt. Det är svårt att inte bli frestad när man tillbringar mycket tid i en garnbutik! Häromkvällen började jag att sticka en tröja efter en av Petite Knits beskrivningar igen. Jag stickar Haralds Tröja och har valt att göra den i Viking Bambino.  Den kommer att bli riktigt mjuk och skön eftersom  Bambino är en blandning av bomull och bambu.  Haralds tröja  stickas förstås uppifrån och ner. Jätteroligt tycker jag! Hoppas ni har nåt kul på stickorna eller till virknålen så klart.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Min Afmäli

Tröjan som jag stickat i Lettlopi har legat till sig ett tag nu, men igårkväll kände jag att nu är det väl ändå dags att få den färdig! Inte mycket arbete kvar alls, utan bara en del garntrådar att fästa. Tänk att det kan ta sån tid. Hm… Nu är det i alla fall gjort och jag kan sticka vidare på min nya stickning utan att ha dåligt samvete.  Min Afmäli är helt färdig och klar att använda. Känner på mig att det kommer att bli en riktig favorit. Hoppas ni har nåt riktigt kul på stickorna.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Uppifrån och ner

Nytt på stickorna igen! Finns väl inget roligare än att påbörja en ny stickning. Nu har jag lämnat ullgarn för ett tag och övergått till en blandning i bomull och bambu. Jag har bestämt mig för att sticka en riktigt knallgul kofta. Den här gången stickar jag uppifrån och ner. Har gjort det flera gånger tidigare och tycker att det är väldigt smidigt. Vi märker på kunderna här i butiken att de tycker det verkar konstigt att sticka uppifrån och ner, men de som provar på det brukar ofta bli väldigt nöjda och glada över att ha vågat ta steget.  Det är aldrig för sent att lära sig nåt nytt! Idag strålar solen över oss här i Kilafors och vi har haft besök av flera stickglada kunder. Det är så roligt och inspirerande att få träffa er!
Ha en fin dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickar vidare

Inte riktigt färdig än, men jag stickar vidare på min Afmälitröja i Lettlopi. Beskrivningen är riktigt bra och rolig att följa. Det är ju så olika med beskrivningar. En del kommer man aldrig riktigt överens med och andra flyter liksom bara på. Kan kanske bero på att vi alla är olika och inte tänker likadant. Ett misstag som man lätt gör är att börja sticka innan man kollat igenom hela beskrivningen. Man är alltid ivrig när man ska starta upp en ny stickning och sätter gärna igång direkt utan att läsa hela beskrivningen ordentligt först.  Det kan bli väldigt jobbigt när man kommit en bit och upptäcker att det bara är att repa upp och börja om. Mindre kul…. Men som sagt den här beskrivningen är väldigt överskådlig och bra att följa, ja tycker jag alltså. Det brukar vara olika för alla.
Hoppas ni har nåt mysigt på stickorna och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkad grytlapp

Jag har inte virkat på så länge, men plötsligt händer det. Blev lite sugen på att virka och eftersom jag åtminstone klarar av att virka mormorsrutor så har det blivit lite virkade rutor. Jag har virkat i Viking Vår som är ett skönt bomullsgarn. Grytlappen är dubbel. Fyra mormorsrutor har virkats ihop. Sen har jag virkat ett ”bakstycke” som är lika stort och virkat ihop detta med mormorsrutorna. Det blev en tjock och bra grytlapp. Tycker att virkning för mig hör lite ihop med sommaren och det är så mysigt när man kan sitta ute och virka. Tror nog att det blir flera mormorsrutor innan sommaren är slut.
Ha det fint och sticka (eller virka) lugnt!
//Ulla-Britt

Afmäli

Jag hade nästan glömt hur roligt det är att sticka oktröjor,  men nu är jag helt inne på  det igen. Därför har jag börja sticka ännu en, men efter en annan beskrivning och i ett annat garn den här gången. Nu stickar jag i Lettlopi och enligt beskrivningen Afmäli.  Den här gången stickar jag faktiskt till mig själv och jag ser så fram emot att ha en egen tröja i Lettlopi. Känns faktiskt lite lyxigt! Lettlopi finns ju i så otroligt många härliga färger och det var verkligen inte lätt att välja. Det slutade med mestadels brunt och det hoppas jag blir snyggt. Regnet upphörde här igår och vi ser fram emot en riktigt skön helg med mycket stickning ute i det gröna.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt