Enhörningströja

Det har allt tagit lite längre tid än jag trodde att färdigställa den här lilla stickade tröjan med enhörningar, men nu är den nästan färdig. Den är ju oemotståndlig! Det jag inte insåg när jag började var att vissa varv innehåller väldigt många olika färger och det tycker jag är lite pilligt, men i det stora hela har den varit rolig att sticka. Beskrivningen kommer från Permin och har nummer 893483 med garnet Esther. Jag gillar jättemycket att sticka i Esther, men den här gången blev det istället Lana Cotton. Det gick också bra. Nu ska det bara sys ihop det sista på ärmen och sen får den blockas. Hoppas det blir bra…
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sockor igen

Nu kommer tiden då det stickas sockor i parti och minut. Det är nog den allra populäraste stickningen, men så är det ju också himla roligt. Jag har just stickat färdigt ett par mindre sockor i Junior Raggi. Till hösten kommer alltid så många nya roliga färger, så det är bara att välja bland trevligheterna. Nu fick jag även lite garn över så det kan nog bli till ett par vantar framöver. Stickandet fortsätter!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Modevisningen

Oj vad tiden går fort! Nu är det redan två veckor sedan vi hade vår modevisning här ute vid butiken. Vi hade verkligen tur med vädret den här gången och det blev en riktigt fin dag. Vi har visat flera bilder på Facebook från dagen och kommer att visa flera framöver. Nu är hösten här vare sig vi vill eller inte, men visst är det rätt mysigt ändå! Allt går till det normala och vi börjar med våra Stickkaféer igen. Faktiskt har vi det första redan idag och det har varit så roligt att återse alla igen. Vi ser fram emot en rolig höst med massa nyheter.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

På lördag

Det är nu 11 år sen Maria och jag tog över butiken här i Kilafors. Redan den första sommaren kunde vi med hjälp av snälla människor som ställde upp och visade stickade plagg anordna en modevisning en lördag i augusti. Det var så roligt så det har vi fortsatt med varje år sedan dess och nu på lördag är det dags igen. Vi har haft lite olika teman under åren och haft en del samarbete med andra företag. De sista åren har vi kört själva och så blir det även i år. Nu hoppas vi att solen strålar över oss på lördag och att vi slipper plocka fram paraplyerna. Och har du vägarna förbi Kilafors på lördag så kom gärna och kika! Klockan ett kör vi igång.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Nytt på stickorna

Har fått en liten förfrågan om att sticka en tröja med enhörningar och sånt  kan man ju bara inte motstå. Så nu sitter jag här och stickar i rosa så klart för det är en populär färg. Garnet är supermjuka Lana Cotton som är en blandning av ull och bomull. Enligt beskrivningen, som kommer från Permin, ska den stickas i garnet Esther som också är ett fantastisk garn. Men nu har  mottagaren envist pekat på dessa rosa nystan och då är det bara att böja sig och hoppas det går bra…
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Randi topp

Min stickade topp i garnet Bambino är nu färdig att använda. Superbra så här mitt i sommaren! Beskrivningen som heter Randi topp finns i häfte 2119 från Viking. Det har varit en trevlig stickning och en bra beskrivning. Dessutom är ju garnet så mjukt och skönt så jag är riktigt nöjd med min topp. Nu  är det dags för nytt garn på stickorna!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Hälsingegårdarna

Under sommaren är det alltid roligt att göra dagsutflykter och det finns så mycket att göra och uppleva så det gäller att passa på. En tur till någon av Hälsingegårdarna brukar det bli och häromdan besökte jag både Erik-Andersgården och Gästgivars. De är ju båda världsarvsgårdar och så  fina att gå runt i. Man blir både imponerad och inspirerad. Sen är det ju heller inte helt fel att man kan både äta och fika där eller kika runt i deras butiker med en massa spännande saker. Supermysigt! Idag blir det ingen tur för jag är så sugen på att sticka färdigt jumpern i Bambino så det får allt bli stickning för hela slanten.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Ny stickning

Ny stickning på gång! Nu stickar jag i sköna Replay igen på stickor nr 4 . Garnet som består av både bomull och akryl och är så lättstickat passar perfekt till en enkel sommarstickning. Det kan bli både bilstickning och stickning ute i det gröna. Annars är det rätt mycket  trädgård nu och det är väl heller inte helt fel. Avkopplande och skönt i lagom mängd. Här i butiken börja det märkas att sommaren är här och kända ansikten från tidigare somrar dyker upp hos oss. Så roligt att se er alla igen!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Annas sommarkofta

Häromdagen blev den färdig, Annas Sommarkofta, som jag stickat i Mandarin Naturell. Beskrivningen, som kommer från Petite Knit, är så bra för man kan välja på att sticka uppifrån eller nedifrån. Jag har stickat uppifrån tidigare, men nu stickade jag nedifrån så då har jag testat båda och tyckte båda funkade jättebra. Koftan blev lite stor till mottagaren, men hon växer så fort så det var lika bra. Jag stickar alltid babyplagg lite större så det går att växa i plaggen.  En liten ärm är ju enkel att vika upp i början. Nu är det dags för nåt nytt igen och allra roligast är ju också när man får  påbörja nya projekt.
Hoppas ni har nåt kul på stickorna och sticka lugnt!//Ulla-Britt

Annas sommarcardigan

Det finns så många fina beskrivningar från Petite Knit! En av dom är Annas sommarcardigan. Jag har stickat den en gång tidigare och då stickade jag uppifrån och ner. Nu stickar jag den igen till en liten favorittjej och den här gången stickar jag nerifrån och upp. Båda varianterna finns i beskrivningen så det är bara att välja. Jag  stickar i bomullsgarnet Mandarin Naturell från Sandnes Garn. Det är ett av mina riktiga favoritgarner som jag stickat med många gånger och det tröttnar jag aldrig på. Ett stort plus är ju att garnet kan tvättas  i 60 grader och det är ju jättebra när det ska användas till de små. Hoppas ni har nåt kul på stickorna till sommaren!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt