Vintergatanmössa

Idag kommer Järbo att presentera en massa spännande nyheter inför våren.  Själv har jag inte riktigt hunnit med att sticka mig igenom alla beskrivningar från häftena som kom i höstas. Där finns mycket snyggt! Känner mig i alla fall nöjd med att jag stickat mig en Vintergatanmössa. Jag fick garn över när jag stickat mig sjalen i Tencel Raggi och det passade bra tillsammans med lite annat restgarn jag hade hemma. Mössan är egentligen stickad i tre färger, men jag nöjde mig med två. Det blev en skön mössa stickad efter en rolig beskrivning.
Var rädda om er och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Horisontjumper

För att möta våren har jag börjat sticka mig en jumper i mjuka och sköna Bamboo från Viking Garn. Stickade mig en jätteskön jumper i det garnet för några år sen, men vet inte vad som hänt med den (eller mig) för den passar inte alls längre. Så jag bestämde mig för att sticka en ny jumper, fast en annan modell. Det är riktigt rolig stickning och jag gillar det mjuka och sköna garnet. Ser fram emot en skön stickad jumper!
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lovikkavantar

Jag fortsätter att sticka av garner jag haft liggande ett tag. Hittade ett par härvor Lovikka och det är ju synd att de bara ska ligga när det är så kallt ute. Ett av barnbarnen fick sig ett par nya vantar att värma sig med när de gamla blivit för små. Jag varvar små stickprojekt med ett lite större eftersom jag började sticka en jumper i Bamboo för ett litet tag sen. Visst ser man fram emot lite andra garner och färger nu! Det går mot vår! Häromkvällen fick vi en liten förhandsvisning av vårens nya färger och modeller i Sandnes garner. Mycket fint och spännande. En del kommer snart att finnas hos oss.
Var rädda om er och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sockor

Det finns ett omättligt behov av stickade sockor just nu känns det som. Måste säga att det är jag så glad över för att sticka sockor är väl ända bland det mest rogivande och roligaste i stickväg.  När man väl knäckt koden att sticka häl så är det liksom bara att sticka på. De allra senaste sockorna stickade jag i i ljusgrå Raggi med  lite restgarn i skaften. Raggi är ju rätt grovt och ett par sockor går riktigt fort att sticka. Jag stickar med stickor 3,5.  Men nu får det vara nog med att sticka sockor ett tag! Ikväll är det Bamboo på mina stickor och jag ser fram emot en mysig vårjumper!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Reflexgarn

Tänk vad bra det är med Reflexgarn! Det är väl ändå ett av de mesta användbara garner man kan tänka sig. Dessutom är det ju nu också ”inne” med mössor. En gång i tiden  blev man nästan töntförklarad om man bar mössa, men nu är det andra och bättre tider. Vad passar bättre än mössor i Reflexgarn. Det är helt fantastiskt vad man syns därute i mörkret om man har en mössa stickad eller virkad i det garnet. Nu har jag stickat en mössa i Viking Reflexgarn till liten tjej för jag vill verkligen att hon ska synas därute! Hoppas ni har nåt kul på stickorna och är rädda om er.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Ett par till vantar

Jag har fortsatt att sticka av de restgarner som bara ligger därhemma och det har blivit ännu ett par Tjärn barnvantar. Den här gången ska de passa ett lite större barn. Tycker att den här modellen sitter på så bra och dessutom är den rolig att sticka. Beskrivningen, som är Järbos, kommer från ett av Arv-häftena (nr 3).  Nu faller stora vita flingor här utanför och vi hoppas på fin vinter ännu ett tag. Då kan jag fortsätta att fylla på med vantar och sockor. Rolig stickning, eller hur?
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Tjärn barnvante

Med tiden samlas det en hel del restgarner därhemma och ibland känns det roligt att bara sticka utifrån det som  finns kvar. Nu är jag inne i en sån period och tycker det är jätteroligt med små projekt. I Järbos mönsterhäfte 3, Arv Barn, hittade jag söta och praktiska Tjärn barnvantar. Höger och vänster vante stickas precis lika och därmed är de lättare att ta på för de allra yngsta. Vantarna stickas med stickor 3 och 3,5 vilket passade mig fint, för det fanns massor därhemma att använda i den grovleken. Rolig stickning i TV-soffan och och det blev sköna vantar till liten tjej. Tror nog att det blir fler stickade Tjärnvantar för mig.
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Tencel Raggi

Alldeles före helgerna fick vi hem nya Tencel Raggi från Järbo. Garnet kändes så fantastiskt härligt och fanns i en massa härliga färger, både melerade och enfärgade. Jag kunde helt enkelt inte låta bli det! Det var bara svårt att välja bland nystanen. Till slut blev det nystan i en av mina favoritfärger förstås och under lediga dagar som varit har jag passat på att sticka mig en skön sjal. Jag har stickat med rätt grova stickor, nr 6,  och då har två nystan räckt bra. Garnet är så klart lätt att sticka med och den färdiga sjalen är både varm och skön. Det passar fint nu när vintern kommit till oss i Kilafors. Hoppas ni har nåt riktigt roligt på stickorna!
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Gott Nytt År!

Hoppas ni trots de rådande läget, har haft en riktigt fin jul 🙂

Vi önskar alla Er, glada, goa, trevliga, fantastiska kunder ett riktigt Gott Nytt År och en önskan om att vi nästa år kommer att få träffa många av er i butiken.

Kramar från oss till er
//Maria och Ulla-Britt

JULAFTON

Nu ser vi vi att det blev en skön och trevlig bomullshandduk att använda över jul 🙂

Skicka gärna bilder på ert arbete till vår mail: info@garnbutikenkilafors.se och tala om ifall vi får lägga ut er bild på vår facebooksida.

Ta hand om er och ha en riktigt skön och God Jul, och många goa kramar från oss 🙂

//Maria och Ulla-Britt