Stickade vantar

I höstas stickade jag ju en kofta i Rauma Finull och kom att bli väldigt förtjust i garnet. Ända sen dess har jag varit jättesugen på att sticka vantar i garnet eftersom jag vet att det passar så bra.  Inget fel på tvåtrådigt ullgarn alls, det är också jättebra till vantar! Nu har jag äntligen stickat ett par i Rauma enligt en beskrivning för tvåtrådigt garn. Det finns så många härliga färger i Raumas Finull så det fick bli ett par riktigt färgglada vantar. Superrolig stickning!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickade vantar Läs mer »

Mera sockor!

Ja blandat med alla andra pågående projekt så kunde jag inte låta bli att sticka ett par sockor igen! I min restgarnslåda därhemma hittade jag glittrigt 7 Bröder som är ett superbra sockgarn och lite glitter brukar ju bli mycket populärt till de där mindre fötterna. När jag också hittade lite lurvigt restgarn så gick det liksom inte att låta bli. Stickade sockor med en liten kant i effektgarn är roliga att göra och det finns alltid små fötter att värma.  Tröttnar nog aldrig på att sticka sockor!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Mera sockor! Läs mer »

Kofta i Berta

Koftor kan man absolut inte få för många av! De är roliga att sticka och väldigt användbara. Min senaste stickade kofta blev färdig lagom till jul och den är röd förstås. Jag har stickat i garnet Berta från Permin och det är en blandning av ull och bomull precis som deras garn Esther. Berta är lite grövre och masktätheten är 22 maskor på stickor 3,5-4.  Idag skiner solen över oss här i Kilafors och det är gnistrande kallt, men otroligt vackert. En perfekt dag för stickning!
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Kofta i Berta Läs mer »

Slipover

Garnet Zenta är en blandning av ull/silke/nylon och är ganska tunt och smidigt. När jag  för en tid sedan insåg att garnet  kommer att försvinna blev det lite bråttom eftersom jag länge tänkt sticka en slipover i det  till min äkta hälft.  Så nu har jag har alltså  stickat en slipover. Den blev inte färdig till jul men nästan, så lite av en julklapp blev det. En slipover är aldrig fel och gubben blev nöjd! Hoppas ni har nåt roligt garn på stickorna så här i början av året!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Slipover Läs mer »

Kalenderstickning 2023 – 4:e uppgiften 22 december

     Nu tror vi nog att ni har förstått vad det ska bli 🙂

Vi fortsätter på samma diagram med fg 2 (grön) tills sammanlagt 2 omgångar av diagrammet är gjort. Om du har mycket garn kvar så kan du gärna fortsätta med diagrammet längre. Se till att det finns några meter kvar. Avsluta med att sticka ett rätt varv och avm sedan alla maskor löst.
Lägg gärna i press så den sista “veckade” delen kan framträda. Nu har vi en skön axelponcho i lin och ull att dra på när vi känner oss lite frusna.

Hoppas ni är nöjda med vårt arbete och tycker att det varit kul att följa oss i denna Kalenderstickning 2023 🙂

Vi skulle tycka det vore väldigt roligt och intressant att få se era färdiga arbeten också, så ni får gärna skicka bilder till oss här på bloggen eller via mail info@garnbutikenkilafors.se så vi kan lägga ut och dela med oss av era fina arbeten.

Ha en riktigt god och avkopplande jul önskar vi alla er 🙂
På Julafton kommer bild på vår färdiga Kalenderstickning.
//Maria och Ulla-Britt

Kalenderstickning 2023 – 4:e uppgiften 22 december Läs mer »

Kalenderstickning 2023 – 3:e uppgiften 15 december

Redan inne i mitten av december, vad tiden rusar iväg 🙂

Nu bör era arbeten se ut ungefär som vårt (hoppas vi), och vi kör igång med veckans uppgift.

Vi börjar med att ta av tråden  (fg 1, rost), och byter till fg 3 (blå). Sticka 1 rv. På nästa rv ökas med jämna mellanrum till 300 m. Sticka sedan enligt diagrammet nedan.

Fortsätt att upprepa dessa varv tills den blå färgen tar slut (om du stickar i endast en färg så stickar du en omgång av diagrammet) och nu låter vi arbetet vila tills det är dags för nästa uppgift 🙂

Ha det så skönt, vi hörs på fredag igen 🙂
//Maria och Ulla-Britt

Kalenderstickning 2023 – 3:e uppgiften 15 december Läs mer »

Kalenderstickning 2023 – 2:a uppgiften fredag 8 december

Hejsan svejsan 🙂
Nu är det dags att fortsätta vårt arbete, och vi hoppas att ert arbete också ser ut ungefär som på bilden. Nu ska vi byta till fg 2 (grön), eller fortsätta med samma färg om man vill det. Om du använder bara en färg så följ anvisningarna ändå utan att byta färg.
Sticka 4 varv, och byt sedan till fg 1 (rost) igen och sticka 2 varv slätstickning. Byt till fg 3 (blå) och sticka 1 v slätstickning.
Sticka nu *6 rm, 6 am* över hela varvet och i sammanlagt 4 varv.
Nästa v stickas 1 rm, *4 am, 8 rm*. Upprepa *-* hela varvet och avsluta v med 4 am, 7 rm. Sticka lika i 2 varv till (sammanlagt 3 v).
Nästa v stickas det *6 rm, 6 am* igen i sammanlagt 4 v.
Nu tar vi fg 1 (rost) igen och stickar 2 v slätstickning, där det på 1:a v stickas 2 m i var 12:e m = 273 m.
Efter de 2 varven med fg 1 byter vi till fg 2 (grön) igen och stickar 1 v slätstickning.
Sticka sedan enligt diagrammet nedan.

Avsluta med 1 v slätstickning.
Byt till fg 1 (rost) och sticka 2 v slätstickning.

Nu får det vara nog för denna vecka, vi hörs om en vecka igen.
Ha det så skönt 🙂

//Maria och Ulla-Britt

Kalenderstickning 2023 – 2:a uppgiften fredag 8 december Läs mer »

Kalenderstickning 2023 – 1:a uppgiften fredag 1 december

Hej på er,
Nu hoppas vi att ni införskaffat materialet till 2023 års Stickkalender, som är 3 nystan Wera och rundsticka 60 cm 3 och 4 mm. Nu kööör vi …

Vi har valt att börja med det rostfärgade garnet som vi döper till fg 1, och lägger på rundsticka 3 mm upp 112 m. Sätt ihop till en ring och se till att det inte blir vridet. Sticka nu 2 rm, 2 am hela varvet och gör detta i 4 cm. Sticka nu ett varv slätstickning där det ökas 1 m efter var 4:e m, genom att göra ett omslag. Nu har det blivit 140 m.
Byt till rundsticka 4 mm och sticka 7 varv slätstickning, där omslagen på första varvet stickas räta bakifrån för att undvika hål.
Gör nu ett varv med omslag/ökningar efter var 5:e m hela varvet = 168 m. Sticka 1 rv där omslagen stickas bakifrån.
Sticka ännu ett varv med omslag/ökning på samma sätt men nu efter var 6:e m = 196 m. Sticka ett varv där omslagen stickas bakifrån. Nu stickas efter diagrammet som följer:

OBS! På sista varvet i diagrammet stickas 1 m mer innan och efter diagrammet pga att det inte görs någon intagning där, alltså stickas 7 rm, omslag, 1 rm, omslag, 6 rm. Detta varv ökas maskantalet till 224 m.
Sticka 6 v slätstickning. Sticka sedan ett varv med muscher rakt över den 1:a m i diagrammet. Tänk på att det är fler maskor på hela partiet nu (16/parti), alltså 15 m mellan varje musch. Nu stickas slätstickning igen, och på 1:a varvet stickas direkt över muschen 2 m i samma m = ökas till 238 m. Sticka 1 v slätstickning och gör lika ökning igen över muscherna = 252 m. Sticka 3 varv slätstickning.
Nu har vi väl gjort jättemycket på Kalenderstickningen, eller hur?
Nu förtjänar vi lite vila fram till nästa fredag, så ha det så bra fram till dess  🙂

//Maria och Ulla-Britt

Kalenderstickning 2023 – 1:a uppgiften fredag 1 december Läs mer »

Kalenderstickning 2023

Hej på er

Nu är det snart dags för 2023 års Stickkalender 🙂

Vi kommer att behöva 3 nystan av vårt nya garn Wera https://garnbutikenkilafors.se/produkt/wera-ull-lin/ som är i ull och lin och rundstickor 60 (och 80 om man vill ha mer utrymme) 3 och 4 mm.
Välj de färger du tycker om eller så kan du ta samma färg på alla om du hellre vill det. Det finns hela 15 färger att välja bland.

Vi kommer att starta med första uppgiften fredagen den 1 december, och sedan komma med ny uppgift varje fredag fram till jul. Hoppas ni är peppade och vill hänga med oss under dessa veckor 🙂

Ha det gott tills vi hörs igen 🙂
//Maria och Ulla-Britt

Kalenderstickning 2023 Läs mer »

Rulla till toppen