1:a advent, 28/11 2021

Nu är det äntligen första advent och vi kan köra igång med vår Kalendersticking 🙂
I år kommer vi att lägga ut en uppgift varje advent och sista uppgiften kommer onsdag 22 december. Då kommer ni att i lugn och ro att kunna jobba med stickningen när det passar er under veckan.

Ta fram ett nystan och stickor 6 mm och lägg upp 88 m för S/M (103 m för L) 118 m för XL.
Sticka resår med 3 rm, 2 am i 6 cm. Det räta varven kommer att börja och sluta med 3 rm.
Efter resåren stickas de yttersta 5 maskorna i var sida VARJE VARV med räta maskor, och däremellan stickas slätstickning.
När arbetet mäter 34(38)40 cm får det räcka för denna vecka 🙂

På återseende den 2:a advent,
//Maria och Ulla-Britt

Adventsstickning!

Ni hänger väl mä´, för nu är det snart dags igen för årets Kalenderstickning 🙂

Denna gång behöver ni välja en favoritfärg i det superhärliga garnet Soave från Lane Mondial i Italien. https://garnbutikenkilafors.se/produkt/soave/
Ni behöver 3 nystan och stickor 6 mm, det går bra med jumperstickor men det går även att sticka fram och tillbaka på rundsticka.

Vi kommer i år att lägga ut en uppgift varje advent, och även en sista gång någon dag innan julafton.

Hoppas ni är peppad att följa oss även i år 🙂
//Maria och Ulla-Britt

Mera vantar

Känner att det är dags att ladda upp med lite mera barnvantar nu inför vinter och kyla. Med diverse restgarner har jag fortsatt att sticka efter Järbos fina mönster Tjärn.  Jag gillar att sticka efter den beskrivningen där tummen blir lika på båda vantarna.  Det är ju så bra när man kan använda vantarna på bägge händerna och jag tänker att försvinner en så är det inte jätteproblem när det finns flera att kombinera med. Därför har jag stickat fyra vantar så det kan räcka lite längre.  Nu stickar jag vidare.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Slipover

Ett plagg som alltid är användbart och roligt att sticka har verkligen blivit på modet igen! Det känns som om alla vill sticka slipovrar nu. Jättekul! Jag själv gillar verkligen slipover. Just nu stickar jag på en slipover till butiken i Hilde, ett relativt nytt garn från Permin. Det är ett lite grövre garn i ull/alpacka/viskos  och väldigt lättstickat. Under vår tågresa till Göteborg för några veckor sen hann jag sticka rätt mycket, men den är inte riktigt färdig än. Snart så! Det kommer så mycket nytt och spännande nu som jag vill göra. Hoppas ni har nåt riktigt roligt på stickorna!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sticka vantar

Efter en rolig och inspirerande mässa i Göteborg är vi hemma igen och veckan har rullat på som vanligt. Och visst är väl borta bra, men hemma bäst! Nu laddar vi för nästa vecka då vi kommer att ha lite extra erbjudanden eftersom det är Raggsockans dag på söndag. Sticka sockor är alltid roligt och vi har väldigt många olika sockgarner hemma nu så det blir kul. Själv har jag passat på att sticka vantar. I Järbos mönsterhäfte Arv nr 3 finns barnvantarna Tjärn. Det är en jättebra modell som sitter på och de är roliga att sticka. Ett plus är också tumkilen som gör att höger och vänster inte har någon betydelse när man ska sätta på vantarna. Jag stickade dem förra vintern, men nu behövs större. Den här gången stickar jag i Soft Lama och lite restgarner. Mjuk och gosigt!
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Blockning av Nordlyströjan

Tröjan i Nordlys är nu färdigstickad och blockning pågår! Jag köpte en lekmatta på Biltema för flera år sen och den passar mig perfekt för blockning. Mellan varven händer det också att barnbarnen hoppar hage på den. Så användbar alltså! Väntar med spänning på att få överlämna tröjan och hoppas verkligen att den kommer att passa mottagaren. Hur som helst har det varit en rolig stickning! Nu väntar nya projekt och en helg full med garn. Maria och jag tar tåget till Göteborg imorgon för att tillbringa helgen med kollegor från hela landet och botanisera bland spännande garner och tillbehör. Tyvärr måste vi då ha vår affär stängd fredag och lördag, men hoppas på förståelse för det.
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Nytt garn

I veckan har vi fått hem många nyheter till butiken och inget är väl så spännande som nya garner. Hilde från Permin är ett nytt garn som består av ull, alpacka och viscos och masktätheten är 18 maskor på stickor 4,5. Jag ska precis börja sticka en slipover i garnet och det ligger ju riktigt i tiden.  Oj vad det stickas slipovrar nu! Men så är det väl också ett väldigt användbart plagg. Jag älskade slipovrar förra gången det var inne, men det är ju en hel del år sen nu. Det här ska bli rikigt roligt!
Hoppas ni har nåt kul på stickorna och att ni stickar lugnt!
//Ulla-Britt

Gula koftan

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag började sticka mig en härligt gul kofta att ha  till sommaren och nu när jag stickat den klar är hösten redan här. Det blir inte alltid som man tänkt, men det kommer fler somrar. I vilket fall har koftan varit rolig att sticka och modellen har stickats uppifrån och ner. Så himla lämpligt!
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sticka mössa

Ett garn som vi har i butiken fast jag aldrig hunnit med att sticka i är ekologiska Bio Lana från Mondial. Men nu så! Hittade en beskrivning på mössa från Mondial i just det garnet och det är vad jag har på stickorna just nu här i butiken. Och vilket härligt garn! Stickningen bara flyter på och det blir hur mysigt som helst. Stickar med stickor nr 4. Ja det här är då ett garn som jag kommer att sticka mera av, det är då ett som är säkert.  Hoppas ni har nåt kul på  stickorna!
Sticka lugnt!//Ulla-Britt

Härliga Nordlys

Jag har varit lite ledig och haft några fina dagar vid det vackra Höga Kusten.  Jättehärligt! Det blev en hel del bilåkning så klart. Då gäller det att ha en stickning och hoppas att man slipper köra. Den här gången hade jag sån tur för jag har inte kört en meter och kunnat sticka hela tiden.  Jag vill inte ha några komplicerade stickningar i bilen, utan det ska helst vara nåt med rundsticka utan mönsterstickning. Man vill ju se nåt också! Så jag har kört med rundstickor och stickat i roliga Nordlys. Bara rätstickning runt och runt. Enklare kan det knappast bli. Rekommenderas för bilåkning! Sen gillar jag verkligen Nordlys som finns i så många fina melerade färger. Måste väl även säga att det blev en hel del vandringar också i den fantastiska naturen.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt