Små händer och fötter

Nu kommer tiden när det börjar bli kallt och därmed börjar det också bli dags att sticka sockor! Jag drog mig länge för att sticka sockor och behövde inte heller eftersom jag hade en mor som försåg alla med hemstickade sockor. Det var liksom den där hälen som avskräckte mig, men till slut tog jag mig i kragen och började lite försiktigt prova på den ädla konsten. Visst var kanske hälen lite strulig allra första gångerna, men sen har det gått bra och sticka sockor är numera nåt av det roligaste. Idag har jag stickat ett par riktigt små sockor i Tynn Merinoull eftersom jag hade en del garn kvar. Kompletterar med ett par små vantar också. Tror det kommer att bli bra för små kalla händer!
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Tynn Merinoull

Jag har bara stickat lite i Tynn Merinoull tidigare, men nu håller jag på med ett helt litet kit. Känner att jag älskar att sticka i garnet som är helt underbart! Eftersom jag har lyckan att fått bli farmor till en liten tjej så kan jag helt plötsligt sticka små plagg igen och det är ju så roligt! Nu ska det bli kofta, mössa och småbyxor.  Sandnes Garn har så många fina häften med modeller till de minsta och vi har flera här i butiken så nu kan jag frossa i att sticka med Tynn Merinoull och alla andra spännande babygarner.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Modevisning

Ja i lördags var alltså den stora dagen för oss när vi hade vår årliga modevisning i samband med Bonden på byn här i Kilafors. I år hade vi tur med vädret och solen strålade. Tack vare våra duktiga modeller som visade upp våra senast uppstickade plagg och en fantastisk publik så blev det väldigt roligt. Den här karamellen suger vi på länge!
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Inför modevisningen

En gång om år anordnas Bonden på byn här i Kilafors. Då händer det en massa spännande. Vi har sedan vi tog över butiken för sju år sedan ordnat med en modevisning under den dan. Imorgon är det dags igen och det känns både roligt och spännande. Vi hoppas så klart på bra väder eftersom det sker utomhus och att många vill komma och kika. Nu pågår sista förberedelserna och sen är det bara att vänta till 13.00 imorgon,  lördag. Hoppas vi kanske ses då!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Olivbröd

Bättre sent än aldrig ….
Här kommer äntligen det efterfrågade receptet på mitt olivbröd som vi bjöd på under vår Stickpicknick i juni.
Kom ihåg att alla mått är ungefärliga, eftersom jag oftast ”hoftar” när jag bakar 🙂

1/3 jäst
ca 1 dl olivspad (från olivburken) + 3 dl varmt vatten
½ tsk salt
½ tsk rosmarin
1 msk olivolja
1-2 dl skurna oliver efter smak
ca 3 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
6-8 dl vetemjöl
rosmarin, flingsalt och olivolja
Lös upp jästen i spadet + vattnet.
Tillsätt kryddor, olivolja och oliver.
Blanda i rågsikten bakpulver och en del av vetemjölet. Tillsätt mer vetemjöl eftersom. Degen ska vara lite kladdig.
Smörj en form, eller använd silikonform som sköljts i kallt vatten. Häll i degen och platta till lite. Låt jäsa medan ugnen blir varm, 200 grader. Ringla över olivolja och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.

Lycka till 🙂
//Maria

Bilstickning

Tillbaka i affären efter några dagars ledighet och lite bilåkning. Det har gjorts lite utflykter både hit och dit. Sommartid är det mycket som lockar och det finns nästan hur många utflyktsmål som helst. En liten längre resa gick till Härjedalen. Jag brukar alltid se till att ha en lämplig stickning med i bilen. Resan blir liksom ännu mer njutbar då! Den här gången stickade jag i Scarlet från Permin. Superskön blandning i lin/viskos/bomull. Så småningom kommer det att bli en jumper. Passade på att fota stickningen på vackra Flatruet!
Ha de så skönt och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sticka smått

 

 

Sommaren visar alla sina sidor i år och det gäller att passa på att om man vill sitta ute och njuta med sin stickning. Igår var det väldigt omväxlande mellan sol och regn så då satte jag mig faktiskt i växthuset med stickningen och det blev ju hur mysigt som helst. Eftersom jag har lyckan att just blivit farmor till en riktigt liten bebis så är det smått som gäller.  Just nu har jag Cotton Soft från Mondial på stickorna. Det ekologiska och härliga  bomullsgarnet är bra att sticka med och det blir mjukt och skönt. Så jag stickar vidare på temat litet.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Yippie!

Äntligen är vi färdiga med vår nya hemsida/webbutik!
Vi är mycket nöjda med den, men det kanske är något vi missat så vi tar tacksamt emot synpunkter. Eftersom webbutiken är alldeles nyöppnad, så firar vi med att skicka med en överraskningspresent till alla som gör en ny beställning där. Så passa på att gå in på https://garnbutikenkilafors.se/ och kanske du hittar ditt favoritgarn där?

Samtidigt vill vi också önska alla fantastiska kunder en riktigt skön midsommarhelg 🙂

Ha det skönt och glöm inte att ta med handarbetet ut i det gröna!

//Maria och Ulla-Britt

 

Härligt garn


Förra sommaren stickade jag en jumper i bandgarnet Bonnie. Bonnie är ett bomullsgarn som är väldigt trevligt att sticka med och det blir till härliga plagg. Eftersom jag blev jättenöjd med jumpern jag stickade då så har jag nu Bonnie på stickorna igen! Färgen är gul den här gången. Beskrivningen kommer från Permin och modellen är rolig att göra. Ser fram emot resultatet!
Ha en härlig vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Garnmässa


Ja förra helgen var alltså en riktigt rolig helg då vi besökte Garn och Broderifackhandelns årliga garnmässa. En helg full av inspiration och GARN! Många nyheter att kolla in, både nya garner och modeller.  Inte är det lätt att bestämma vad vi ska ta hem till vår butik! Det finns så många härliga garner att välja bland och helst skulle man vilja ha nästan allt. En del kommer att hamna hos oss och en del får vi liksom fundera lite på. Nåt som verkligen verkar vara riktigt inne nu är att sticka randigt. Det fanns randiga sticka plagg i alla möjliga garner och färger. Och visst är det väl både snyggt och roligt att sticka!
Ha en skön vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt