Färdiga tröjan

Ja nu är den alltså färdig min tröja sommarränder och jag kan bara säga att den är jätteskön! Den har varit rolig att sticka och är härlig att bära. Stickbeskrivning finns  i Sandnes häfte 1908 och att sticka i Tynn Line och Tynn Silk Mohair är en ren fröjd. Superhärliga garner!  Nu är det lördag i butiken och solen lyser på björkarna här utanför. En del av dem är nu vackert gula. Vi har åter igen haft en fantastisk vecka och rolig vecka i butiken. Önskar er alla en härlig helg med mycket mys!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Till Barbie

Häromdan hittade jag ett litet glittrigt nystan i mina garngömmor och eftersom jag vet att det alltid är populärt med något nytt till Barbiedockorna  blev jag så sugen på att göra nåt. Som tur var hittade jag också efter en lång stunds letande en del gamla beskrivningar som jag sparat. Riktigt gamla faktiskt, tror jag sparat efter min mor. Det lilla glitternystanet räckte till en klänning. Barbie hade otur och fick inte ens prova klänningen utan det bestämdes hastigt att Skipper skulle ha den. Det gick ju också bra. Såg nu att det finns mycket kul att sticka till Barbie hos Järbo. Vem vet, det kan bli flera projekt framöver och nästa gång kanske det blir Barbies tur!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sommarränder

Men nu är det inte många varv kvar! Snart är min tröja Sommarränder i Tynn Line och Tynn Silk Mohair färdigstickad. Bara några varv på halsringningen återstår att sticka. Sen är det bara att fästa lite trådar och sy ihop under ärmen så är det klart. Så enkelt är det att göra färdigt när man stickat på rundsticka. Sommaren börjar ju definitivt gå mot slutet, men den här sommartröjan får bli en hösttröja för mig istället. Hoppas ni också har nåt kul på stickorna!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Baby Ull

Min stickning i Viking Baby Ull flyter på så fint. Ett riktigt lättstickat, härligt garn och nu har jag kommit en bit på väg med färg nr 2. Färgerna är noggrannt utvalda av 10-åringen som ska få tröjan när jag stickat färdigt. Jag gillar att sticka i lite tunnare garner och nu har jag rundsticka nr 3. Rolig stickning! Veckorna går så fort här i butiken och snart är det september. Vi har haft en jättefin sommar med massor av trevliga och inspirerande kunder. Tack för det alla ni som gör våra dagar till de allra roligaste!
Ha fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Mera sommarränder

Jag stickar vidare på mina sommarränder! Nu börjar det närma sig den andra ärmen och sen börjar det roliga när jag får sticka ihop delarna. Det här har varit den perfekta sommarstickningen.  Rolig och avkopplande stickning med Tynn Line och Tynn Silk Mohair. Garnerna kommer från Sandnes och det gör även beskrivningen som finns i deras häfte 1908. Ute blåser fortfarande sköna sommarvindar och det kan bli många flera sköna stickstunder ute i det gröna.
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Baby Ull

Har nyss lagt upp garn på rundsticka och börjat att sticka på en tröja. Garnet är Viking Baby Ull och jag börjar att sticka med rött. Eftersom garnet är rätt tunt stickar jag med stickor nr 3. Tror det kommer att bli en varm och smidig tröja till en pojke i vinter. Än är sommaren inte slut och inte heller stunderna utomhus med stickningen inom räckhåll. Det är avkoppling, eller hur! Önskar er alla en skön helg med nåt roligt på stickorna!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Unicornsockor

Tänk att man kan göra någon så glad av lite restgarner! Jag blev tipsad av en kund om de allra roligaste sockorna stickade i Novitas Nallegarn. Det garnet hade jag inte tillgång till, men hemma i gömmorna finns det mesta i garnväg. Mycket rester både här och där! Det räckte bra till ett par Unicornsockor till en mycket glad 6-åring. Jag stickade inte helt och hållet efter beskrivningen, men så blir det när man har rester att göra slut på. Rolig stickning i mestadels  Sportsragg och lite lurvigt Hair.
Ha en fin dag och sticka lugnt!
/Ulla-Britt

Sommarränder

Sommaren är väl inte riktigt över än, eller? I vilket fall har jag precis börjat att sticka mig en en jumper som heter Sommarränder. Den stickas i två garner. Det ena är Tynn Line och det andra Tynn Silk Mohair. Ja skulle den inte bli färdig i sommar så tror jag att den är användbar även längre fram. Båda garnerna kommer från Sandnes och är mycket  trevliga att sticka med. Beskrivningen kommer också från Sandnes  och är en lagom avkopplande stickning som passar både vid bilresor och framför teven. Nu börjar regnet ösa ner här igen och det känns extra kul att ha en rolig stickning att plocka fram.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Snödroppsklänning

En liten klänning har just blivit färdigstickad! Jag har stickat i mjuka bomullsgarnet Cotton Soft som är ett ekologiskt garn från Mondial och är riktigt skönt att sticka med. Modellen, snödroppsklänning,  kommer från Sandnes häfte 1909 och ska egentligen stickas med Mandarin Petit som också är ett fantastiskt garn. Klänningen stickas uppifrån och ner på rundsticka. Så praktiskt för när man stickat färdigt är det ingen montering kvar att göra. Nu är jag bara lite rädd att den är lite stor för mottagaren, men hon lär ju växa så det löser sig nog. Hoppas ni har nåt kul på stickorna och får en fin helg!

Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Bara att sticka på

Maria och jag stickar hela tiden, både till oss själva och till butiken. Då är det inte så underligt att vi hela tiden får lite restgarner kvar för det går ju aldrig jämnt ut. Ibland brukar vi sticka och pynta utanför butiken och det är så roligt. Då tar vi bara och stickar utav rester vi har och blandar hejvilt. Häromdan blev jag så sugen på att sticka lite nytt till våra stolpar och därför påbörjade jag lite restgarnsstickning. Vi får väl se hur det slutar! Får ni lust att sticka in stuprör eller stolpar så säger jag bara, sätt igång! Det är jättekul.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt