Oktröja

Nu har jag kommit en bit på min stickning i 2-trådigt ullgarn. En oktröja växer fram! Bottenfärgen är antracit och mönstret stickar jag i ett garn som blev kvar vid ett tidigare stickprojekt. Det är ett melerat ullgarn inköpt på resa i Norge. Inte alldeles nyligen förstås. Det är spännande att sticka mönstret i melerat garn. Beskrivningen kommer från Sandnes och ett lämpligt garn att sticka med är Per Gynt.  Tyvärr passade inte det riktigt till mitt melerade restgarn, men Kampes 2-trådiga går fint ihop med det. Vet inte hur ni har det, men här i Kilafors är det då stickväder idag. Vinden är isande kall, men vi har hört att värmen kommer till veckan.  Det ser vi fram emot.
Ha det fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

2-trådiga härvor

 

Det var ett tag sen jag stickade med Kampes ullgarn, men nu har jag påbörjat en tröja i 2-trådigt  garn. Hade faktiskt glömt hur roligt det är att sticka med, stickningen liksom bara flyter på. Det tar en stund att nysta upp härvorna, men det är helt klart värt besväret. Jag brukar nysta en härva lite då och då så blir det inte så jobbigt. Än så länge har jag bara stickat med en färg, men snart är jag framme vid oket när ärmarna ska sättas på plats och mönsterstickningen börjar. Då blir det riktigt spännande! På bilden kan man i bakgrunden skymta vår lilla brasa som vi ska tända ikväll och fira Valborg. Det ska bli riktigt mysigt.
Ha en fin Valborgsmässoafton och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Restgarnshalsduk

Nu har jag stickat färdigt min randiga halsduk i restgarner. Inte för att garnerna precis tog slut därhemma, men det var riktigt roligt och jag är nöjd med den färdiga halsduken. Jag har stickat ungefär lika som jag gör när jag stickar en sjal, men gjort den lite smalare och längre. Jag började med att lägga upp 5 maskor och sen har jag ökat en maska i den ena kanten vart fjärde varv tills halsduken blev lagom bred. Efter det stickade jag rätt många varv utan ökningar och avslutade med att minska en maska vart fjärde varv i den andra kanten till det var bara fem maskor kvar. Själva stickningen är rätstickning varvat med slätstickning. Jag har stickat i en massa olika garner i lin och bomullsblandning för att den ska passa i sommar, men det skulle ju gå lika bra att sticka en halsduk i andra garner.  Superrolig stickning!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Kornåker

Visst blir man glad av att göra någon annan glad! Därför blev jag jätteglad när jag stickat färdigt tröjan Kornåker och den passade så fint på barnbarnet. Mottagaren blev mycket nöjd! Beskrivningen finns i häfte 2006 från Sandnes och den ska stickas i garnet Line. En lite annorlunda beskrivning med avigvänd slätstickning och stickade kornax. Ett riktigt roligt stickprojekt! Nu har jag annat garn på stickorna så helgen är räddad.
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Randigt av restgarn

Häromkvällen blev det helt plötsligt alldeles tomt i min stickkorg. Det kändes  väldigt snopet och tråkigt och jag brukar alltid ha en ny stickning på gång så det här var inte bra alls. En hel kväll utan stickning går ju bara inte så det var bara att gå och gräva i restgarnerna igen. Redan förra sommaren hade jag planer på att sticka mig en sjal i lite somrigare garner, men då blev det inte av. Efter en liten koll bland restgarnerna löste det hela sig och nu har jag börjat att sticka mig en randig sjal i mestadels Line och Cecilia. Så i väntan på större projekt har jag nåt på stickorna. Känns fantastiskt bra! Hoppas ni också har nåt kul på era stickor!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Glad Påsk

Inget är som vanligt i dessa tider, men ändå är det dags att fira Påsk. För de allra flesta blir det ingen riktigt vanlig Påskhelg. Många jobbar och sliter mer än vanligt och de flesta kan inte träffa sina nära och kära.  Det gäller väl att hålla ut och se framåt. Vi hoppas på att kunna vara ute så mycket som möjligt och säkert lär det bli tid till en hel del stickning. Sticka utomhus med lite fika om vi har tur!  En riktigt skön helg önskar vi er alla och hoppas ni har det fint.
GLAD PÅSK!
//Maria och Ulla-Britt

Grönt igen

Om man tittar riktigt noga ute så visst kan man väl se någon liten skiftning av grönt lite här och där? Eller är det bara jag som ser det för att jag så gärna vill. I vilket fall så har  jag fortsatt att sticka i min favoritfärg. Det finns så många fina stickbeskrivningar i Line från Sandnes Garn och jag hittade en stickad tröja för barn som heter Kornåker  (modell nr 2 i häfte 2006) och till min glädje gillades den också av barnbarnet. Önskemålet var att den skulle stickas i grönt! Så nu sitter jag alltså och stickar i grönt igen.  Känns så passande för årstiden, eller hur.
Var rädda om er och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sista vantarna?

Kan hända att det här faktiskt är det sista paret vantar jag stickar på ett tag! Jag har verkligen försökt att göra av med alla restgarner, men får nog inse att det var svårare än jag trodde.  De här vantarna stickar jag i restgarn av Nordlys som blandas med tunt mohairgarn och nåt annat grått diffust okänt ullgarn.  När man stickar i dubbelt garn och den ena tråden är tunt mohair så blir vantarna verkligen varma och mjuka. Nu har jag planer på att sticka nåt lite mera passande för varmare tider framöver. Känns helt ok!
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Vårkänslor!

Visst är det härligt när vårsolen börjar visa sig 🙂
Finns det då något bättre än att kunna sätta sig ute i solskenet och börja med en ny stickning?

Nu har vi det härliga garnet Tynn Line även i vår webbutik, och dessutom ett rykande färskt häfte som innehåller många fina beskrivningar till Tynn Line, Line och Mandarin Petit.

Klicka på länken så kan du se vad häftet innehåller: https://www.sandnes-garn.se/2104s

Här finns Tynn Line: https://garnbutikenkilafors.se/produkt/tynn-line/

Line: https://garnbutikenkilafors.se/produkt/line/

Häfte 2104: https://garnbutikenkilafors.se/produkt/2104-sommar-sandnes-garn/

Ha en fin vår 🙂
//Maria och Ulla-Britt

Mera vantar

Behovet av vantar tar liksom aldrig slut och inte heller restgarnerna därhemma. Dessutom är vantar  jätteroliga att sticka och därför stickar jag gärna flera. De senaste är dessa röda och svarta som jag stickat i rester av Baby Ull och Flotte Socke. Vantar och sockor passar så bra att sticka i TV-soffan där jag har tillbringat många timmar sista tiden känns det som. Har redan börjat sticka på ännu ett par som ligger därhemma och väntar på mig. Riktigt kyligt här i Kilafors idag så vantar behövs nog ett bra tag till innan våren kommer på riktigt.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt