Snart är det dags!

Visst är det spännande!
Nu är det bara några dagar kvar tills årets stickkalender startar, och vi vet att det är många som redan införskaffat sitt garn till projektet. Om ni inte har det så är det dags för det nu, för den 1:a december kommer vår första uppgift att publiceras här på bloggen!
Tre nystan Basic Cotton (fg 100, 27 och 123), stickor 4 mm och virknål 3½ mm är vad vi kommer att behöva.

Välkommen att följa med på 2020 års stickkalender 🙂
Mvh
//Maria och Ulla-Britt

Årets Kalenderstickning!

Nu börjar det bli dags igen för Stickkalender 2020!

Som ni ser på bilden behöver vi 3 nystan Basic Cotton i färgerna grön, vit och röd. Vi behöver också stickor 4 mm och virknål 3½ mm.

Vi kommer som vanligt att starta med första uppgiften 1 december, och arbetet kommer att vara färdigt dagen före julafton 🙂
Vi hoppas att många följer oss under arbetets gång, och att ni gärna skickar oss bilder via mail också. Skriv gärna om vi får/inte får lägga ut era bilder på vår Facebooksida.

Så se till att ni har allt material hemma, så kör vi igång om några dagar (tiden går så fort)!

Mvh
//Maria och Ulla-Britt

Ankers cardigan

Förra vintern stickade jag en Ankers cardigan i Wool Silk efter beskrivningen från Petite Knit. Jag gillade att sticka modellen, som stickas uppifrån och ner, och det har blivit en riktig favoritkofta. Därför har jag nu börjat sticka ännu en Ankers cardigan! Den här gången stickar jag i ett lite tunnare garn, Ellen, från Permin. Jag var lite rädd för att garnet skulle vara för tunt, men för mig har det fungerat jättebra. Ellen är ett väldigt härligt garn att sticka med och blandningen ull/bomull är riktigt skönt. Så nu stickar jag vidare och snart har jag en till favoritkofta.
De senaste veckorna har vi fått många frågor om det kommer att bli någon stickkalender hos oss i år och det blir det! Maria kommer snart med mera info om detta.
Ha en härlig helg och sticka  lugnt!
//Ulla-Britt

Alla Helgons Dag

Nu är det fredag igen, och näst sista dagen i oktober månad.

Vi kommer imorgon lördag att ha butiken stängd, eftersom det är en röd dag.

Men vi vill passa på att önska er alla en fin Alla Helgons helg 🙂

Den här fina bilden har vi fått av en trogen kund, visst är det vackert?

Kram på er alla,
//Maria och Ulla-Britt

Raggsockans dag

Den 24 oktober är det Raggsockans dag och hela den här veckan har gått i Raggsockans tecken hos oss. Det märks att vi går mot vinter och kyla för nu stickas det massor av sockor. Själv har jag stickat färdigt gubbens strumpor så nu slipper han frysa om fötterna. Den här gången stickade jag i Mellanraggi, men det finns så många härliga sockgarner att sticka i så det är inte lätt att välja. Mellanraggi består ju liksom de flesta andra sockgarner av både ull och polyamid och det gör att sockan håller längre. Jättebra tycker jag. Hoppas ni har nåt riktigt roligt på stickorna. Själv har jag börjat att sticka i tunna Ellen från Permin. Det ska bli en kofta så småningom.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Socktober

Nu är det dags att sticka sockor igen! Oktober är en riktig sockmånad och nästa lördag firar vi Raggsockans dag. Att sticka sockor är bland det roligaste tycker jag. Annat var det för några år sen när jag inte hade fattade hur man stickar hälen, men bara den poletten trillade ner så har sockstickningen gått som en dans. Nu stickar jag ett större par i Mellanraggi och fler lär det bli för sockor behövs alltid.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Liten tröja

Tröjan till lilla barnbarnet blev färdig redan förra helgen! Det är alltid roligt att sticka tröjor på rundsticka och det här var riktigt rolig stickning. Mottagaren blev nöjd och då känner jag mig också tillfreds. Nu har jag andra projekt på gång för man kan ju inte vara utan en stickning, eller hur? Det är så mycket jag vill göra nu och vi får hem så många roliga garner till butiken. Svårt att välja…
Önskar er alla en skön stickhelg!
//Ulla-Britt

Mönsterstickning

I allra mjukaste Alpaca Storm håller jag på att sticka en tröja till liten tjej. Stickar med stickor nr 4 och nu har jag kommit till själva mönsterstickningen. Måste väl erkänna att jag inte är så otroligt van att sticka med flera färger, men tycker att det är väldigt roligt. Beskrivningen kommer faktiskt från Sandnes och mönsterfärgerna är Ulrika och Luna så det här är ett väldigt hopkok av både garn och mönster. Ett spännande projekt, men jag tror det kan bli riktigt bra.
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Tröja i Baby Ull

Stickningen i Viking Baby Ull har gått som en dans. Rolig stickning i ett mysigt garn! Nu har jag kommit upp till halsringningen och det är inte många varv kvar. Beskrivningen kommer från Vikings häfte 2017 och finns i stl 2-12 år. Nu kan jag börja planera för något nytt på stickorna igen. Får se vad det blir. Det är inte lätt att bestämma för nu kommer så mycket nya roliga garner hem och jag vill gärna sticka i allt. Ett ganska roligt dilemma…
Ha en fin dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Färdiga tröjan

Ja nu är den alltså färdig min tröja sommarränder och jag kan bara säga att den är jätteskön! Den har varit rolig att sticka och är härlig att bära. Stickbeskrivning finns  i Sandnes häfte 1908 och att sticka i Tynn Line och Tynn Silk Mohair är en ren fröjd. Superhärliga garner!  Nu är det lördag i butiken och solen lyser på björkarna här utanför. En del av dem är nu vackert gula. Vi har åter igen haft en fantastisk vecka och rolig vecka i butiken. Önskar er alla en härlig helg med mycket mys!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt