Fuskpolo

Det finns ett häfte med mycket användbara modeller att sticka i garnet Wilma. Där finns beskrivningar på vantar, mössor och olika tillbehör. Wilma består av  75% superwashull och 25% polyamid. Jag har stickat en fuskpolo i enkelt garn. Där finns beskrivningar på modeller i både enkelt och dubbelt garn i flera storlekar. Jättebra häfte och riktigt bra garn att sticka med.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Färdigstickat

Färdigstickad och klar är nu den lilla tröjan i Martha.  Jag har stickat efter beskrivning  893386 i Zenta. Både Zenta och Martha  kommer från Permin. Zentagarnet består av  ull, silke och nylon medans Martha är en blandning av ull och bomull. Båda stickas med stickor 3,5. En väldigt lagom grovlek att sticka med tycker jag och det blir till tunna och smidiga plagg. Nu väntar nya projekt på stickorna därhemma och det bådar gott inför helgen.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sommarkväll

Men visst är det väl nåt alldeles speciellt med sommarkvällar! Att bara i lugn och ro sätta sig ute med en stickning och nåt lite läskande i ett glas. Jag brukar aldrig lyckas med att lyssna till Sommar i P1 då det sänds på dagarna, men lyssnar gärna i efterhand. Det brukar alltid vara spännande att lyssna till. En sån kväll blev det igår och då lyssnade jag på Oscar Magnusson sommarprat. Det var fint. I år har jag bara hunnit med att lyssna på några tidigare, så det finns mycket spännande kvar till mina kvällar med stickningen. På stickorna har jag fortfarande ull/bomullsgarnet Martha, men närmar mig halsringningen nu.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Fuskpolo

Den här sommarlördagen bjuder inte på något särskilt vackert väder! Tur att det finns stickning. Idag har vi haft full fart i butiken, men nu tar jag med mig stickningen och åker hem. En fuskpolo ska det så småningom bli.
Ha en härlig helg och  sticka lugnt!

//Ulla-Britt

Jumpern i Fresco Lino

Tänkte väl ändå visa upp den färdigstickade jumpern i Fresco Lino.  Det har varit ett superhärligt garn att sticka i och resultatet blev också en riktigt skön jumper. Den är stickad med rundstickor 2,5 och 3,5 och har redan blivit ett riktig favoritplagg. Nu väntar nya stickprojekt och vi laddar för en liten Stickpicknick vid butiken nästa vecka, men först ska vi fira midsommar.
Maria och jag önskar er alla en riktigt skön midsommarhelg!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

På stickorna

Känner mig så duktig nu och har bara två stickningar på gång. En hemma och en i butiken. Får se hur länge det varar….. Fördelen är att projekten blir färdiga och inga ufon blir samlade som ligger och väntar. Fast känner jag mig själv så är det bara en tidsfråga innan något nytt blir alltför frestande. Hemma har jag påbörjat en barntröja och jag stickar i garnet Martha från Permin. Beskrivningen är i ett annat garn, nämligen Zenta från Permin, och har nr 893386. Tröjan stickas på rundsticka i slätstickning med effektränder.  Utomhusstickningens tid är nu här och det är efterlängtat. En skön sommarkväll och en stickning – det är grejor det!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

 

10 år

Den här veckan är ingen vanlig vecka. Det är veckan då vi firar att vi haft butiken i 10 år och vi bjuder på fika och har 10 % rabatt på garner och broderier hela veckan. Det har varit 10 fantastiska roliga år och vi har lärt oss massor på vägen.  Garner har kommit och gått under tiden och vi har frossat i olika färger och kvaliteter. Fantastiskt! Det har varit och är väldigt inspirerande.  Allra roligast har varit att möta alla som stannat till och besökt oss här i butiken. Vi har haft kunder från både när och fjärran och vi tycker att vi lärt känna så många nya härliga människor. Tack alla! Nu ser vi framåt och hoppas på en rolig sommar med både nya möten och återseenden.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt och Maria

Stickar vidare

Nu har jag stickat på min topp i Fresco Lino ett tag och det börjar närma sig nåt hoppas jag. Har inte riktigt någon beskrivning att gå efter så det känns lite extra spännande att se var det slutar. Garnet är roligt att sticka med och jag älskar den gröna färgen. Vet dock inte riktigt om den framgår rätt av bilden, men det är ju hopplöst att fota och få fram en rättvis färg. Fresco Lino består av återvunnet 60 % lin och 40 % bomull och ett 50 g nystan innehåller 140 m så det är ganska drygt.   Dags för en liten paus nu med ficka och så stickar jag väl vidare.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Strukturjumper

Nu har jag stickat färdig den lilla jumpern i Mandarin Naturell. Beskrivningen kommer från Sandnes häfte 1907 och modellen kallas strukturjumper. Jumpern stickas uppifrån och ned med ett roligt strukturmönster på bålen. Ärmarna är slätstickade. Det har varit en riktigt trevlig stickning! Bra beskrivning och Mandarin Naturell är ett av mina favoritgarner när det gäller bomull. Lättstickat och skönt.  Min hopphage från Biltema är framplockad och jag ska lägga på en fuktig handduk. Sen är den riktigt färdig bara den torkat ordentligt!  Nu är det dags för nya projekt.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Roligt bomullsgarn

Förra veckan fick vi hem ett alldeles nytt garn, Julia,  som fick oss att gå igång direkt! Det är ett bomullsgarn med masktätheten 16 maskor på stickor 5,5 och det är nåt helt nytt för oss. Garnet finns både i melerat och enfärgat i flera färger och man kan hitta hur många färger som helst att kombinera med varandra. Så roligt! Det ligger på 100 grams nystan och är alltså ett ganska drygt garn. Maria har satt igång att sticka i garnet och jag tog fram virknålen. Av två nystan har jag fått ut tre virkade grytlappar i dubbelt garn och en stickad disktrasa. Det blev rejäla, kraftiga grytlappar och det gillar jag. Då slipper man bränna sig i köket. Det ska bli spännande att se vad Marias stickning kommer att resultera i! Garnet finns både i vår fysiska butik och i nätbutiken.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt