Barbieklänning


Min gamla Barbiedocka finns kvar och har flyttat in till barnbarnet som har ett helt Barbiehus med nya modernare dockor. Ändå verkar min kära ”Barbie Kristina Lund” vara något av en favorit. Namnet har hon fått behålla sen sina glansdagar. Då och då är det så kul att sticka lite nytt till henne och alla de andra dockorna. Nu blir det en klänning i Tilda, egentligen en brudklänning från ett Candyhäfte, men i en färg som är poppis i dockhuset. Rolig liten stickning i sommarvärmen.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickad i dubbelt garn


Tror aldrig jag stickat en tröja så snabbt som min nya härliga tröja i dubbelt garn. Både mönster och garn kommer från Sandnes garn, Garnerna jag stickat i är Line och Mandarin Petit. Rolig och enkel stickning! En perfekt sommartröja.
Ha en härlig dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sjal i bomullsgarn


Nästan två nystan i bomullsgarnet Mandarin Petit fick jag kvar när jag stickat min tröja i dubbelstickat garn färdig. Blev jättenöjd med tröjan! En sjal i bomullsgarn är aldrig fel att ha så därför blev det en sån stickad av det kvarvarande garnet. Jag lade upp 5 maskor och ökade en maska i den ena kanten varje varv tills den blev hälften så lång som jag ville ha den och sen minskade jag en maska i samma kant varje varv tills det återstod 5 maskor igen. För att den skulle bli rätt luftig så stickade jag med stickor nr 6 och för att det skulle hända lite gjorde jag den i rutstickning. Så fick jag en sjal som precis matchar tröjan också! Nu har jag ju glömt att lägga in en bild på den färdigstickade tröjan. Det får jag fixa till så den kommer en annan dag….
Ha en härlig vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Midsommar


Kvällen före midsommarafton och ute faller regnet ner. Känns väl inte helt ovanligt. Men vem vet? Imorgon kanske solen skiner och gör den inte det så är det ändå en av årets längsta dagar. Dessa långa dagar och ljusa sommarnätter är nåt att spara och tänka tillbaka på längre fram. Det blir till klä sig efter väder och bara ge sig ut. Inne väntar ju alltid stickningen ifall det blir alltför blött. Önskar er alla en skön midsommar var ni än befinner er i vårt långa land! Och kom ihåg att sticka lugnt!
//Maria och Ulla-Britt

Sticka i dubbelt garn


Började på en jätterolig stickning häromdan. Bestämde mig för att jag saknade en sommartröja och började kolla i lite olika stickhäften. Hittade en tröja i ett häfte från Sandnesgarn som verkade både rolig och snabbstickad. Så den har jag på mina stickor nu! Den ska stickas i dubbelt garn och jag stickar med Line och Mandarin Petit. En riktigt trevlig blandning! Nu kan jag tänka mig många flera garner som också skulle gå bra att använda till samma beskrivning. Jag tycker det är spännande just att sticka i dubbelt garn och kombinera färger. Sen går det rätt fort också och det är bra för jag vill ha tröjan nu!
Ha en skön vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Video

Ledig onsdag


Här har jag fotat barntröjan i Cecilia som jag stickade klar nyligen. Den passar fint på mottagaren, men hon är en liten tjej med mycket spring i benen och har inte riktig tid med fotografering så det här får duga. Modellen var riktigt rolig att sticka och garnet Cecilia är alltid skönt att sticka med. Nu är det tisdagkväll och imorgon kommer en ledig dag igen då vi ska fira Nationaldagen. Vad skönt det är med såna här lite extra lediga dagar den här ljusa tiden! Önskar er alla en fin Nationaldag, både ni som måste jobba och ni som har turen att vara ledig!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Söndag


Härliga söndag! Ännu en dag med riktigt sommarväder fast det bara är maj. Det har varit en dag med mycket olika aktiviteter och mestadels utomhus så klart. Ute i trädgården har det gått så fort att man knappt hinner med i år. Ja där finns helt enkelt en hel del att pyssla med nu. Roligt, men också ansträngande i värmen. Då drar jag mig till skuggan och plockar fram något annat för händerna. Faktiskt har det idag blivit både virkning och stickning. Virkning är inte så vanligt för mig, men ibland får jag sån lust till det. Det är ett precis påbörjat projekt så vi får se om det leder nånvart. Känner mig betydlig tryggare med stickorna! Jag ska precis till att montera ihop en liten tröja som jag stickat i lin/bomullsgarnet Cecilia från Svarta Fåret. Känns som en lagom ansträngande aktivitet den här sköna söndag kvällen.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Halsduk i Tynn Line


Har stickat en liten halsduk i Sandnes ljuvliga garn Tynn Line. Den är hopsydd i kortändan och räcker precis till att vira två varv runt halsen. En riktig liten sommarhalsduk!

Så här har jag stickat:
Med stickor nr 6 har jag lagt upp 45 maskor och därefter stickat 5 varv rätstickning.
Efter det har jag  stickat räta maskor på alla räta varv och ribbstickning, 1 rät och 1 avig på alla aviga varv.
Varje varv har jag slutat med att lyfta i maska avigt med tråden framför arbetet och sedan stickat den rät i början på nästa varv.
Jag har stickat så lång garnet räckte och avslutat med 5 räta varv.  Sen bara sytt ihop kortsidan. Klart!

Ha en härlig dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Färdigstickad jumper i blåsväder


Eftersom jag tjatat om min stickning i garnet Bonnie en tid nu så känner jag att jag bör visa det färdiga projektet för att bevisa att  jumpern verkligen är färdigstickad. Då det blåser lite till och från idag så är det inte helt lätt. Vindpustarna kommer när man minst anar det. Till slut har jag i alla fall lyckats få min färdigstickade jumper att fastna på bild! Kan tillägga att den är otroligt mjuk och behaglig att bära. Bomullsgarnet Bonnie från Permin är ett riktigt härligt, somrigt garn både att sticka med och ha på sig. Nu stickar jag vidare i annat garn. Den här gången är det lin/bomull/viscose på stickorna. Hoppas ni haft en skön helg!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Vitsippor


En sån fantastisk helg det har varit. Två veckor sen snön försvann och plötsligt har det blivit vår på riktigt. Det gäller att hänga med för nu går det fort!  Björkarna grönskar, rabarbern växer så det knakar och så är det vitsipporna. Inte mycket som slår en vitsippsbacke i full blom. Man blir riktigt lyrisk! Ska erkänna att det inte blivit så mycket stickat i helgen för trädgården riktigt skriker efter mig. Där finns massor att göra. Har ändå lyckats göra färdig min jumper i Bonnie. Återstår bara blockning. Så framöver finns plats för nya stickprojekt!
Ha en skön majvecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt