Häromdagen blev den färdig, Annas Sommarkofta, som jag stickat i Mandarin Naturell. Beskrivningen, som kommer från Petite Knit, är så bra för man kan välja på att sticka uppifrån eller nedifrån. Jag har stickat uppifrån tidigare, men nu stickade jag nedifrån så då har jag testat båda och tyckte båda funkade jättebra. Koftan blev lite stor till mottagaren, men hon växer så fort så det var lika bra. Jag stickar alltid babyplagg lite större så det går att växa i plaggen.  En liten ärm är ju enkel att vika upp i början. Nu är det dags för nåt nytt igen och allra roligast är ju också när man får  påbörja nya projekt.
Hoppas ni har nåt kul på stickorna och sticka lugnt!//Ulla-Britt

Annas sommarcardigan

Det finns så många fina beskrivningar från Petite Knit! En av dom är Annas sommarcardigan. Jag har stickat den en gång tidigare och då stickade jag uppifrån och ner. Nu stickar jag den igen till en liten favorittjej och den här gången stickar jag nerifrån och upp. Båda varianterna finns i beskrivningen så det är bara att välja. Jag  stickar i bomullsgarnet Mandarin Naturell från Sandnes Garn. Det är ett av mina riktiga favoritgarner som jag stickat med många gånger och det tröttnar jag aldrig på. Ett stort plus är ju att garnet kan tvättas  i 60 grader och det är ju jättebra när det ska användas till de små. Hoppas ni har nåt kul på stickorna till sommaren!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickar till sommaren

Nu går vi mot sommar och som vanligt blir man så klart sugen på att sticka sig nåt nytt i lite tunnare garn. Egentligen gillar jag ju mest att sticka i ullgarn, men när våren kommer så kan jag liksom inte låta bli de här mjuka bomullsgarnerna. Det finns så många sköna att välja på i alla möjliga härliga färger. Därför sitter jag nu och sticka på en jumper i Bambinogarn. Garnet är supermjukt, men ganska tunt så det här kommer att att ta lite tid. Förhoppningsvis ska det väl ändå blir färdigt till sommaren. Jag har stickat en hel del i garnet tidigare, men då har det mest varit babyplagg. Stickar med Chiagoostickor nr 3 så det liksom bara flyter på. Härlig stickning!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Gör om och gör rätt

Ibland är det som att hjärnan inte hänger med när man stickar! Jag håller just på att sticka en liten tröja i Replay. Tröjan är i två färger och jag stickar med orange och cerise. Det är ett cerist fält längst nertill på tröjan och på tröjärmarna, med orange upptill. Men se när jag sitter och sticka på ärm ett och ska till att byta färg så upptäcker jag att den färg jag precis ska byta till är ju den jag har på stickorna… Inte så himla kul! Bara att riva upp och göra om. Hur svårt kan det vara! Med två färger i plagget borde det inte behöva bli fel. Nu har jag börjat om igen på ärm nr ett och nu blir det i alla fall riktigt. Skönt!
Sticka lugnt!
/Ulla-Britt

Att stoppa

Plötsligt händer det! Ja så kan man då säga när jag häromdan fick en sådan lust att stoppa sockor. Det låg en rätt stor hög och väntade därhemma. Ja faktiskt så fanns där både vantar och sockor som behövde lagas. Jag blev inspirerad av en artikel om återbruk i en tidning och kände att det var dags. Och tänk när jag väl kom igång så var det riktigt roligt. Kan väl inte säga att det blev världens snyggaste lagningar, men allt blev helt igen och är färdigt att användas nästa vinter. Känner mig supernöjd och kommer kanske att kasta mig över nästa lagning när det blir det dags för det var mycket roligare än väntat.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickat varmt

Om man vill sticka sig nåt riktigt varmt och skönt så kan man med fördel sticka i Alpackagarn. Så när jag fick beställning på en kort överdel som behöver vara varm blev det ett enkelt val. Alltså valde jag att sticka i Alpackagarn. Och för att vara riktigt på den säkra sidan har jag stickat i dubbelt garn. Det ena garnet är Alpaca Solo från Järbo och det andra är Alpaca följetråd från Sandnes Garn.  Har följt en gammal beskrivning på en slipover som jag bara kortat av en del eftersom det var önskemålet. Nu har jag stickat färdigt och har hört att det blev som önskat varm och skönt. Dags för nåt nytt på stickorna!
Sticka lugnt!//Ulla-Britt

Min Novice Cardigan

Känner mig så otroligt nöjd över min färdigstickade Novice Cardigan! Den blev superskön och var så rolig att sticka. Men så är det ju också en Petite Knit beskrivning och de brukar alltid vara roliga att följa. Jag har stickat i garnet Lieve från Mondial som består av 90 % kidmohair och 10 % microfiber. Lätt och luftigt. Idag strålar solen över oss i Kilafors och jag tror nästan man kan se fram emot en liten stunds stickning ute mot en solvarm vägg i eftermiddag.  Känns inte helt fel.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Liten stickad tröja

Det kommer så många nya garner hela tiden och det är svårt att hinna med att sticka i alla.  Nu har jag i alla fall stickat i ett garn som jag länge varit nyfiken på. Det är Helmi Baby Ull från Teetee. Nystanen innehåller 50 g och 200m. En lagom grovlek för det mesta och särskilt för babyplagg. Garnet som är mjukt och mysigt innehåller merinoull. Jag har stickat en liten tröja efter en beskrivning från Teetee med nr HEL 160. Riktigt rolig stickning och trevligt garn. Nu har jag nya stickningar på gång. Hoppas ni också har någt riktigt roligt på stickorna!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickat i My Fair

En tröja till ett av barnbarnen har precis stickats färdigt.  Den är stickad i garnet My Fair från Kinna och modellen har Maria gjort. Rolig och enkel beskrivning! My Fair är ett akrylgarn med bomullskänsla som är väldigt trevligt att sticka med och finns i flera roliga färger. Ja faktiskt både i enfärgat och melerat. Allra helst stickar jag med ullblandade garner, men när det här barnet får välja själv blir det alltid något annat. Lika bra är det för då kommer det att användas och det är ju meningen.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt