Gula koftan

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag började sticka mig en härligt gul kofta att ha  till sommaren och nu när jag stickat den klar är hösten redan här. Det blir inte alltid som man tänkt, men det kommer fler somrar. I vilket fall har koftan varit rolig att sticka och modellen har stickats uppifrån och ner. Så himla lämpligt!
Ha en skön helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Sticka mössa

Ett garn som vi har i butiken fast jag aldrig hunnit med att sticka i är ekologiska Bio Lana från Mondial. Men nu så! Hittade en beskrivning på mössa från Mondial i just det garnet och det är vad jag har på stickorna just nu här i butiken. Och vilket härligt garn! Stickningen bara flyter på och det blir hur mysigt som helst. Stickar med stickor nr 4. Ja det här är då ett garn som jag kommer att sticka mera av, det är då ett som är säkert.  Hoppas ni har nåt kul på  stickorna!
Sticka lugnt!//Ulla-Britt

Härliga Nordlys

Jag har varit lite ledig och haft några fina dagar vid det vackra Höga Kusten.  Jättehärligt! Det blev en hel del bilåkning så klart. Då gäller det att ha en stickning och hoppas att man slipper köra. Den här gången hade jag sån tur för jag har inte kört en meter och kunnat sticka hela tiden.  Jag vill inte ha några komplicerade stickningar i bilen, utan det ska helst vara nåt med rundsticka utan mönsterstickning. Man vill ju se nåt också! Så jag har kört med rundstickor och stickat i roliga Nordlys. Bara rätstickning runt och runt. Enklare kan det knappast bli. Rekommenderas för bilåkning! Sen gillar jag verkligen Nordlys som finns i så många fina melerade färger. Måste väl även säga att det blev en hel del vandringar också i den fantastiska naturen.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkad väska

 

Har precis virkat färdigt min lilla enkla väska i garnet Mantra från Mondial. Rolig virkning med ett mysigt garn! Två nystan Mantra har gått åt till mitt projekt och jag har en enkel beskrivning här:

VIRKAD VÄSKA I MANTRA

Till den här lilla väskan har vi använt två nystan och virkat med virknål nr 4,5.

Börja med att lägga upp 25 luftmaskor. Börja i andra maskan och virka fasta maskor runtom. I den sista luftmaskan på respektive kant virkas fem fasta maskor.  Virka så här i sju varv.

På nästa varv virkas fasta maskor i bakre maskbågen och det görs inga ökningar.

Därefter virkas stolpar runtom (och inga ökningar)  i tolv varv. Där är väskan färdig om man inte vill att den ska  vara större.

Virka två st handtag genom att lägga upp 40 luftmaskor och virka virka två varv fasta maskor.

Fäst trådar och sy fast handtagen noga.

Klart!

Vill man ha en större väska är det bara att virka så många varv man tycker är lämpligt.

Ha en fin helg och sticka/virka lugnt!

Virkning

I början av sommaren fick vi hem ett nytt garn från Mondial som heter Mantra. Det är ett slags bandgarn bestående av microfiber. När jag fick se garnet fick jag plötsligt en sån lust att virka nåt av det. Eftersom jag inte är någon van virkare så har jag hållit på ett tag nu. Har tänkt mig att det ska bli en väska. Vid mitt första försök blev det en gigantisk väskbotten och jag fick börja om. Nu har jag kommit en bit på nästa version och det känns rätt bra faktiskt. Garnet är jätteroligt att virka med färgerna är riktigt snygga. Så jag virkar vidare!
Virka/sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Haralds Tröja i Bambino

Har precis stickat färdigt Haralds Tröja som jag stickat i Bambino från Viking. Den blev riktigt mjuk och skön. Garnet Bambino som består av bomull och bambu passar perfekt till sköna sommartröjor. Beskrivningen Haralds Tröja kommer från Petite Knit och den stickas uppifrån och ner. Så himla smidigt för när man stickat färdigt är i princip plagget klart. Bara lite garn att fästa och sy ihop under armarna. Jag stickade resår istället för vikt kant på ärmar och nederkant, som det är i beskrivningen.  Ett stickprojekt färdigt, men som tur är har jag flera på gång!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkad prinsesstårta

För några veckor sen påbörjade jag en virkning, men eftersom jag mestadels stickar så tar det längre tid för mig att virka. Ändå tycker jag att det riktigt roligt att virka som omväxling. En som är mera haj på att virka än mig är min dotter. Så när en liten i familjen önskade sig en prinsesstårta satte hon genast igång och vips så fanns där en färdigvirkad prinsesstårta. Jättesöt! Hon har virkat i Tilda och med virknål nr 3. Nån särskild beskrivning har väl inte följts utan det har bara liksom blivit en tårta ändå. Nu väntar vi med spänning på själva överlämnandet till den lilla beställaren. Tror att hon kommer bli så nöjd!
Ha det så fint och sticka (eller virka) lugnt!
//Ulla-Britt

Lite stickat

Oj vad lite stickat det blivit de sista dagarna. Sommarvärmen har verkligen slagit till och nu är det bara att njuta och ta det lite lugnt. Ett bad i Bergviken varje dag (eller kväll) är ett måste. Fantastiskt skönt! Allt går betydligt långsammare än vanligt och så även stickandet. Men sakta ändå växer Haralds tröja fram. Att sticka i Bambino passar fint nu och tröjan kommer att bli så mjuk och skön.
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Haralds tröja

Så där ja, nu har jag tre stickningar på gång igen! Ordningen återställd. Dessutom ett virkprojekt. Det är svårt att inte bli frestad när man tillbringar mycket tid i en garnbutik! Häromkvällen började jag att sticka en tröja efter en av Petite Knits beskrivningar igen. Jag stickar Haralds Tröja och har valt att göra den i Viking Bambino.  Den kommer att bli riktigt mjuk och skön eftersom  Bambino är en blandning av bomull och bambu.  Haralds tröja  stickas förstås uppifrån och ner. Jätteroligt tycker jag! Hoppas ni har nåt kul på stickorna eller till virknålen så klart.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Min Afmäli

Tröjan som jag stickat i Lettlopi har legat till sig ett tag nu, men igårkväll kände jag att nu är det väl ändå dags att få den färdig! Inte mycket arbete kvar alls, utan bara en del garntrådar att fästa. Tänk att det kan ta sån tid. Hm… Nu är det i alla fall gjort och jag kan sticka vidare på min nya stickning utan att ha dåligt samvete.  Min Afmäli är helt färdig och klar att använda. Känner på mig att det kommer att bli en riktig favorit. Hoppas ni har nåt riktigt kul på stickorna.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt