Virkat mobilfodral

Jag som nästan aldrig virkar har faktiskt virkat och det har varit så roligt. Eftersom jag mest stickar i vanliga fall så känner jag inte att jag är så himla bra på att virka, men övning ger ju färdighet eller hur. Anledningen till att jag vågat mig på det här är att jag behövde ett fodral till mobilen. Den har ju annars en väldig förmåga att bara försvinna hela tiden. Nu har jag den hängande runt halsen och den är alltid nära till hands. Superbra! Järbo har en rolig beskrivning på virkat mobilfodral och det har jag följt. Nu har jag landat med stickor igen, men planer finns på att virka ytterligare nåt för det gav mersmak!
Ha det så fint och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkat mobilfodral Läs mer »

Fortune Sweater

Ville så gärna sticka en ny tröja till sommaren och helst en som värmer lite lagom en kyligare kväll (eller dag…).  Däremot får den inte vara för varm så det har varit svårt att välja garn. Modellen jag ville sticka är Petite Knits Fortune Sweater och den stickas i dubbelt garn. Efter mycket funderande fram och tillbaka så har jag valt att sticka i Wera (ull/lin) och Tynn Line och att det landade där berodde mest färgerna. Har letat efter en färg i mörkt grön och den finns i Wera.  Nu har jag stickat på ett tag och kommit rätt långt. Beskrivningen är bra och rolig att följa.  Ser fram emot den färdiga tröjan!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Fortune Sweater Läs mer »

Virkar

Helt plötsligt har virknålen åkt fram! Om allt flyter på som det ska så kommer det att bli ett mobilfodral. Jag virkar i Järbos Nova Eko och beskrivning kommer från Svarta Fåret. Den ska egentligen virkas i Tilda, men jag tror Nova Eko också blir bra. Beskrivningen har nummer 393063 och det är faktiskt jätte roligt!! Så blir ni sugna på att virka kan jag rekommendera det här.
Ha det så fint och sticka/virka lugnt!
//Ulla-Britt

Virkar Läs mer »

Stickad disktrasa

I mysiga Nova Eko från Järbo har jag stickat en tunn och smidig disktrasa. Beskrivningen heter 18-08 och finns att ladda ner på Eddna. Rolig stickning med en liten virkad kant. Nova Eko passar superbra, men det går ju att använda rester om man har lite bomullsgarn som bara ligger därhemma. En rolig present att ge bort också till den som inte stickar eller virkar själv.
Ha det så fint och sticka/virka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickad disktrasa Läs mer »

Ankers tröja

Ja då blev det så att jag började sticka en Ankers modell av Petite Knit igen! Just beskrivningarna av olika Ankersmodeller är så roliga att följa så det blir lätt så. Den här gången stickar jag en barntröja i nya bomullsgarnet Super Color från Mondial. Kunde inte riktigt motstå de härliga färgerna och känner att det här  blir perfekt till en barntröja. Stickar med stickor nr 4 så det är riktigt rolig stickning. Idag blev det till och med en stunds stickning ute i det fantastiska vårvädret som vi längtat efter.
Ha en fin helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Ankers tröja Läs mer »

Glad påsk

Våren är på gång och vi närmar oss påskhelgen. Fortfarande flyger det en del snö härutanför, men det känns ändå att våren är nära nu. Påsken är en mysig helg med extra tid för stickning oavsett var man befinner sig och är ledig. Det är ju det det som är så bra med en stickning! Den är enkel att ta med och kan plockas fram närhelst man har lust att ta några varv. Världens bästa avkoppling!
Ha riktigt skön påskhelg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt och Maria

Glad påsk Läs mer »

Ankers Kofta

Ankers kofta av PetiteKnit är en riktig favoritmodell. Den är rolig att sticka och så himla användbar. Jag har stickat den i Wool Silk från Hjerte Garn och det är garnet är ju så drygt så det går inte åt många nystan. Den här gången stickade jag lite längre modell och då räckte det med fem nystan.  Nu återstår bara att sy i knapparna så är koftan färdig att använda. Som tur är har jag redan lagt upp ett annat garn och börjat på en ny stickning så jag blir inte utan!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Ankers Kofta Läs mer »

Stickad slipover

I allra mjukaste och härliga garnet Alpaca Cotton från Austerman har jag nyss stickat färdigt en slipover. Ibland är det så kul att sticka i flera färger och det här var ett riktigt roligt mönster. Dessutom i mina favoritfärger! Annars märks det nu att vi går mot vår i butiken med  nya garner och  nya härliga färger. Så spännande! Det faller snö och regnar om vartannat här utanför fönstret, men det gör inget för vi har så mysigt i här i butiken med alla garner.
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickad slipover Läs mer »

Stickade vantar

I höstas stickade jag ju en kofta i Rauma Finull och kom att bli väldigt förtjust i garnet. Ända sen dess har jag varit jättesugen på att sticka vantar i garnet eftersom jag vet att det passar så bra.  Inget fel på tvåtrådigt ullgarn alls, det är också jättebra till vantar! Nu har jag äntligen stickat ett par i Rauma enligt en beskrivning för tvåtrådigt garn. Det finns så många härliga färger i Raumas Finull så det fick bli ett par riktigt färgglada vantar. Superrolig stickning!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Stickade vantar Läs mer »

Mera sockor!

Ja blandat med alla andra pågående projekt så kunde jag inte låta bli att sticka ett par sockor igen! I min restgarnslåda därhemma hittade jag glittrigt 7 Bröder som är ett superbra sockgarn och lite glitter brukar ju bli mycket populärt till de där mindre fötterna. När jag också hittade lite lurvigt restgarn så gick det liksom inte att låta bli. Stickade sockor med en liten kant i effektgarn är roliga att göra och det finns alltid små fötter att värma.  Tröttnar nog aldrig på att sticka sockor!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Mera sockor! Läs mer »

Rulla till toppen