TV-stickningen

I TV-soffan klarar jag inte av några komplicerade stickningar. Där ska det vara enklare modeller med inte alltför mycket mönsterstickning. Just nu har jag den perfekta stickningen för TV-soffan. Det är en herrkofta i mosstickningoch jag stickar i lättstickade Sportsragg. Eftersom det är en herrmodell så räcker också stickningen länge.  Ändå har jag nu kommit så pass långt att jag håller på att sticka ärmarna. Jag stickar nästan alltid båda ärmarna samtidigt så att jag har kolla på att dom blir precis lika. Det går hur bra som helst med en längre rundsticka. Det känns som om jag har en del kvällar kvar framför TV innan det här blir färdigt. Perfekt!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Alla olika stickprojekt

Visst vill man ha lite olika stickningar på gång? Jag försöker att inte starta upp alltför många projekt samtidigt, men några brukar det allt bli. Det finns alltid nya projekt som lockar! Nu har jag varit ganska duktig och har bara tre stickningar.  Det är alldeles perfekt. En stickning har jag i butiken, en framför teven och en vid köksbordet. Vissa stickningar passar inte överallt och var stickning har sin plats. Just vid köksbordet har jag suttit och stickat mönsterstickning idag. Beskrivningen som jag följer är en kofta som designats av Garntjänst. Ett garn som dottern hittade i Norge i somras får blandas med ett tvåtrådigt ullgarn från Kampes. Riktigt rolig och spännande stickning. Hoppas att ni också har nåt roligt på gång och att det blir en skön stick/virkhelg!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lördag igen

Svish sa det och så var det lördag igen, men veckorna går fort när man har roligt och det har vi varje dag här i affären. Inte har jag kommit särskilt långt på min jumper  som jag stickar i Bamboo, men stickandet flyter på bra och det blir allt några varv varje dag i det här mjuka och härliga garnet.  Nästa vecka är det äntligen dags för årets första Stickkafé och det ser vi fram emot!  Men först ska vi ha helg och ta det lite lugnt. Lite promenader och stickning får det bli.
Ha en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Småvantar

När bebisens vantar försvinner är det bara att sticka ett par till. Inte vill man att småhänderna ska bli kalla! Jag stickade ett par i mjuka och varma Soft Lama för ett tag sedan och nu blev det alltså dags igen.  Den här gången får vantarna sitta ihop med en lång stickad snodd.
Så här har jag gjort:
Med strumpstickor nr 4 har jag lagt upp 22 maskor i Soft Lama.  Efter att ha stickat runt ett rätt varv har jag sedan stickar ribbstickning, 1 rät och 1 avig i ca 5 cm.  Därefter har jag stickat rättstickning tills vanten mäter  ca 11 cm.  Då har jag fördelat maskorna på två stickor och sen gjort en hoptagning innanför yttersta maskan på stickorna i varje sida. Efter två hoptagningsvarv följt av ett varv utan minskningar har jag stickat ihop 2 rm tillsammans under hela varvet och sen tagit av garnet. Sedan har jag trätt garnet genom de återstående maskorna och fäst noga.
För att få till snodden mellan vantarna har jag med nytt garn plockat upp 4 maskor på den ena vanten och sen stickat rättstickning så här: Sticka 4 räta maskor, för tillbaka de fyra maskorna på stickan så att nästa varv kan börja stickas i samma sida som det föregående och sticka räta maskor igen.
Hela snodden stickas alltså med räta maskor.  Upprepa tills snodden mäter ca 50 cm. Maska av och fäst i andra vanten.
Och där är småvantarna färdiga.
Ha en skön kväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Börjar på nytt

Det finns väl nästan inget roligare än att påbörja en ny stickning! Det är precis vad jag gör nu. Ser fram emot lite vår och mysigare tider därför har jag valt att sticka en topp i Bamboo.  Eftersom jag stickat i garnet tidigare vet jag att jag kommer att gilla färdiga plagget. Det blir superskönt! Modellen stickas på rundsticka så nu är det bara att sticka på upp till ärmhål. De här nya fyrkantiga stickorna är lättstickade så det kommer att bli roligt det här.

Ha en härlig dag och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

God fortsättning!

Efter härliga sköna helgdagar med en massa mys har det plötsligt blivit 2020 och vi börjar blicka framåt emot ett nytt spännande år. När vi tänker tillbaka på året som gått kan vi konstatera att det varit ett fantastiskt år med  fina möten med härliga kunder och en massa roliga stickprojekt. Det tackar vi er för! Utan er vore vi inget. Nu stickar vi vidare och önskar er alla god fortsättning!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt och Maria

24 december, JULAFTON

Äntligen är vårt arbete färdigt!

Nu har vi en supermodern och skön axelvärmare/topp att dra på oss när det känns lite ruggigt. Om man vill, och har garn över så kan man plocka upp och sticka en liten halskant också, eller kanske virka en liten kant. Ni kommer förhoppningsvis att ha lite användning av den här lilla saken i alla fall 🙂

Vi önskar er en riktigt God Jul och hoppas ni haft lika roligt som oss när ni gjort detta 🙂

Det skulle vara toppenkul om ni vill skicka in bilder på era kalenderstickningar, så vi får se ert arbete. Skriv gärna om vi får lägga ut bilderna på vår Fb/Instagram i så fall.

Tack för att ni följt oss hela denna kalender och vi hoppas ni kommer åter till nästa Kalenderstickning år 2020!

Varma juliga hälsningar
//Maria och Ulla-Britt

23 december, dan före dopparedan

Idag har vi faktiskt inte så mycket tid över för vår stickning, men vi ska väl i alla fall hinna med att sy ihop den kortare sidan nerifrån och upp över flätan (sluta strax efter flätan).
Fäst trådarna på denna sida.
Sy även ihop nedre delen på den långa sidan, så ”ärmhålet” blir lika stort som korta sidan.

Sov så gott inatt,
//Maria och Ulla-Britt

22 december, söndag

         

Nu bör ni ha två stycken som ser ut ungefär så här.
Lägg dessa stycken räta mot räta så de båda korta delarna är mot varandra, och likaså de längre delarna.
Sy ihop de två delarna som ser ut som axeldelar, och spänn sedan ut delarna och lägg i press över natten.

Vad kan det bli? 🙂
//Maria och Ulla-Britt

 

21 december, lördag

Nu tar vi och stickar 7 räta varv och avmaska sedan alla maskor lagom löst.
Dags att vila och hämta ny energi inför morgondagens uppgift 🙂

//Maria och Ulla-Britt