Tårtan från Gnarp

När jag besökt goda vänner i Gnarp har jag blivit bjuden på världens godaste tårta och eftersom barnbarnet fyllde år igår så passade jag på att prova receptet. Min version blev ju inte så vacker, men fantastiskt god och därför tänkte jag dela med mig av receptet här!
Tårtan från Gnarp
4 äggvitor och 2 dl socker vispas. Blanda  ner 3 dl riscrips och grädda i långpanna 90 min i 125 grader.
Koka kräm av 4 äggulor, 1 dl grädde, 1 msk vaniljsocker och 1 msk vetemjöl. Rör i 100 g smör.
Vispa 3 dl grädde och rör i hackad dubbeldajm.
Dela botten i två delar när den svalnat och lägg fyllning mellan.
Jag hade både kräm och dajmgrädde mellan  bottnarna så därför vispade jag extra grädde för att bre ovanpå. Det går säkert att variera lite hur som helst och resultatet måste bara bli gott ändå!! Så är ni sugen på nåt sött måste ni bara prova denna goda tårta!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt  

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 9 =

Rulla till toppen