Stickad mössa

 

 

Vilket kanonväder det varit i helgen-härligt sköna höstdagar! Tänk att oktober kan vara så härligt. Igår blev det en sväng till skogen med fikakorgen. Passade på fota Josefin i mössan som jag nyss stickat färdig. Den är stickad i Big Trend och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Garnet är ett blandgarn i ull och akryl så den är både varm, mjuk och skön. Får man inte tag på Big Trend så finns det många andra garner med ungefär samma masktäthet. Har tänkt att jag ska sticka en likadan mössa i Fuga. Här är beskrivningen:

Mössa
Masktäthet: 20 maskor på stickor 4-4.5 = 10 cm
Lägg upp 78 maskor på stickor 4 och sticka resår, 1 rät och 1 avig, i ca 5,5 cm.
Byt till stickor 4,5 och sticka slätstickning innanför kantmaskan i ca 29 cm. Om man vill ha mera “häng” så stickar man bara  lite längre.
På nästa räta varv stickas alla maskor ihop 2 och 2 innanför kantmaskorna. Sticka ett avigt varv. På nästa varv stickas alla maskor ihop 2 och 2 igen innanför kantmaskorna. Sticka ett avigt varv och ta av garnet. Trä garnet genom maskorna som är kvar och fäst. Sy ihop mössan bak och den är färdig!

Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + nio =

Rulla till toppen