Sötaste babymössan!

Nu är nästa mössa till lille Tore färdig. Jag är riktigt nöjd med den, jag tycker den är så söt. Nu har jag tänkt att dela med mig av min beskrivning här, och den passar till baby ca 2-6 månader gammal. Garnåtgång, 1 färg: 1 nystan, 2 färger: 1nystan av varje fg.

Lägg på rundsticka 30 cm, 2½ upp 96 m med ett garn som har masktätheten ca 26 m/st 3. Jag har använt Polo från Mondial, 50% merinoull/50% akryl.
Sticka resår 1 rm, 1 am i ca 3 cm. Jag gjorde 2 v med vitt mitt i resåren.
Byt till rundsticka 3 och slätstickning, och minska 6 m jämnt fördelat på första varvet. Gör ränder som du tycker själv. När du ska till med bokstäverna måste du sticka fram och tillbaka på rundstickan, och därför ökar du 1 m i var sida (för att sy ihop). Bokstäverna gjorde jag över 5-6 m/bokstav, med 1 m emellan och över 10 varv. Efter namnet stickar jag runt igen, och stickade ihop första och sista m.
När arbetet mäter ca 14 cm börjar man göra intagningar vartannat varv (7 m/varv): * 11 rm, 2 rm tillsammans*. För varje intagningsvarv minskar det från 11, 10, 9 … mellan intagningarna. Gör detta tills du har ca 28 m kvar, då stickar du ihop 2 och 2 hela varvet (14 m kvar). Sticka dessa ca 10 v, och ta sedan ihop 2 och 2, och dra sedan tråden genom alla.
Fäst alla trådar, och sy ihop lilla hålet på baksidan. Färdig!

Ha en riktigt fin dag 🙂
//Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − sju =

Rulla till toppen