Helgjobb

DisktrasorDopklänning

Veckan som har gått har nästan känts som semester för mig. Jag har hunnit storstäda, putsa alla fönster i huset (emellan till och med!), bakat matbröd, gjort dubbel sats fröbröd 3 ggr (varav en fick kastas då det satt stenhårt fast i bakplåtspappret!) och haft lille barnbarnet Tore hos mig från fredag till lördagkväll. Jag har i helgen också hunnit med att sticka en bit på projektet “dopklänning”, och den är nu hela 40 cm lång! Till på köpet så fick jag för mig att äntligen sticka mig en disktrasa i Mandarin Naturell enligt Ulla-Britts beskrivning i tidigare blogg. Tänk vad roligt det var! Det har i helgen blivit tre sådana i Mandarin Naturell och två i Ljusvekegarn (då med st 6). Plus att jag gjort en i Ljusvekegarn enligt beskrivning från en trevlig kund som var in i torsdags.
Så här gjorde jag den: Lägg upp 35 m på dubbla stickor 3, byt till st 4 och sticka rätstickning i ca 60 varv. Avmaska 2 m MYCKET löst, släpp nästa m, avm 2 m, osv … Dra sedan i trasan så det blir “håliga” ränder.

Ha det så fint 🙂
//Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 16 =

Rulla till toppen