Hälsingehambon

hambo
I helgen har Hälsingehambon arrangerats för 50:e gången och så klart var jag i Hårga i lördagsmorse för att se invigningen och starten. Det blev en fin morgon med mycket publik och många fina folkdansare. Jag är inte särskilt insatt i det här med folkdräkter och deras ursprung, men jag njuter av att se de vackra dräkterna i alla dessa färger. En riktig fröjd för ögat är det. Arrangemanget har gått lite på sparlåga de senaste åren och därför är det så otroligt roligt att det i år har dansats både i Hårga, Arbrå och Järvsö igen. Nästan som på den gamla goda tiden och man kan bara hoppas att det kommer att fortsätta i samma anda nästa år. Det här är en riktig folkfest!
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − tretton =

Rulla till toppen