21 December, måndag

21/12

Meen då! Nu är han där igen lilla gubben!

Fortsätt med slätstickning och minskningar, men från 5:e varvet tas 3 maskor ihop efter den am i början av varvet, och de 3 mittenmaskorna avmaskas (knapphål), gör 1 dödhpt (lyft 1 m, sticka ihop 2 m, dra den lyfta över) innanför den am i slutet av varvet. På nästa varv läggs 3 nya maskor upp över de avmaskade (knapphål) i mitten. Gör den dubbla intagningen i kanterna tills du endast har 3 m kvar innanför de aviga m. Gör då 1 dödhpt på dessa och på nästa räta varv avmaskas alla maskor, men sticka ihop de 2 första och sista maskorna för att få ett smidigare avslut.

Ha en skön dag 🙂
//Maria

4 reaktioner på ”21 December, måndag”

    1. Maria Einarsson Sundin

      Det ska vara dubbel överdragshoptagning (dödhpt), alltså lyft 1 m, sticka ihop 2 och dra den lyfta över. Det saknas ett litet d istället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =

Rulla till toppen