Babykofta i ett stycke

x080

Hej

Nu är det verkligen länge sedan jag lade ut något här i bloggen, så det är verkligen på tiden nu!

Jag har just blivit färdig med en liten babykofta, som jag stickat i ett enda stycke. Den har jag stickat i det mjuka och sköna garnet Easy Care Big från Mayflower, som är i 100% ull som både kan maskintvättas och torktumlas!
Jag tänkte här dela med mig av beskrivningen till den minsta storleken 0-3 månader:
Du behöver jumperstickor och virknål 4½ mm och 3 nystan av garnet. Läs igenom beskrivningen innan, så du inte missar något moment.

Börja med båda framstyckena och med 2 nystan.
Lägg upp 27 m av ett nystan och sedan 27 m med andra nystanet (på samma sticka). Sticka mosstickning 1 rm, 1 am i ca 7 cm. OBS! För att få en snygg framkant så på slutet av varje varv läggs tråden framför arbetet och sista maskan lyfts över. I början av varvet stickas första m rätt i bakre maskbågen. Vid 2 cm görs ett knapphål på höger framstycke innanför 3 m (omslag, 2 ihop). Gör sedan knapphål med 4 cm mellanrum sammanlagt 5 ggr.
Efter dessa 7 cm med mosstickning övergår man till slätstickning, utom på de yttersta 7 m (framkant, mot mitten) i var sida som fortsätter att stickas i mosstickning.
Vid 17 cm läggs 27 nya maskor upp för ärmar på följande sätt:
Rätsidan: sticka hela första stycket och på andra stycket avslutas det med att lägga upp 27 nya maskor. Sticka på nästa varv de första 13 m i mosstickning (mot handen). Sticka stycket ut + nästa stycke, där det läggs upp 27 nya m i slutet. Sticka där också på nästa varv de yttersta 13 m i mosstickning. Dessa yttersta 13 m stickas i mosstickning under hela ärmstickningen.
Efter 5:e knapphålet stickas 3 v, och därefter avmaskas för halsen 9, 2, 1, 1 på var sida = 41 m kvar på varje stycke.
När arbetet mäter 26 cm, ökas 1 m mot halsen på båda styckena . Öka också lika på nästa varv = 43 m/stycke. På nästa räta varv gör så här:
Sticka första stycket, lägg upp 15 nya maskor, fortsätt sticka med samma nystan över det andra stycket = 101 m (varav 47 är bakstycke). Ta av tråden som inte används.
När arbetet mäter 36 cm avmaskas de 27 ärmmaskorna i var sida, och nu är det bakstyckets maskor kvar. Efter 10 cm (lika som framstyckena) övergår man till mosstickning i 7 cm. Avmaska alla maskor lagom löst.
Sy ihop sid-, och ärmsömmar fäst alla trådar.
Virka 2 v med fm runt halskanten. Sy i knappar. Färdig!

Ha en riktigt skön höst 🙂
//Maria

2 reaktioner på ”Babykofta i ett stycke”

  1. Gun-Marie Nyström

    Underbar liten babykofta, men vilken storlek på stickorna, eller är det en spec. storlek på jumperstickor?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × 5 =