Kaffekaka

Som vi lovat så kommer här receptet på en av kakorna som fanns på vårt Stickkafe i onsdags!
Kaffekaka
Ugnsvärme 175 grader
175 g smör
1 msk snabbkaffepulver
2 dl socker
3 ägg
100 g hackad mandel
3/4 vetemjöl
Ca 50 g blockchoklad
Lite florsocker

Smält smör i kastrull. Rör ner kaffepulver, socker och äggulor. Vispa äggvitorna till skum. Rör ner hackad mandel, vetemjöl och äggviteskum i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda ca 35 min i 175 grader.
Riv chokladen och strö över kakan när den är färdiggräddad och varm. Låt kakan svalna i formen och strö sedan över lite florsocker.

Lycka till med bakningen och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =

Rulla till toppen