Kalenderstickning 2023 – 1:a uppgiften fredag 1 december

Hej på er,
Nu hoppas vi att ni införskaffat materialet till 2023 års Stickkalender, som är 3 nystan Wera och rundsticka 60 cm 3 och 4 mm. Nu kööör vi …

Vi har valt att börja med det rostfärgade garnet som vi döper till fg 1, och lägger på rundsticka 3 mm upp 112 m. Sätt ihop till en ring och se till att det inte blir vridet. Sticka nu 2 rm, 2 am hela varvet och gör detta i 4 cm. Sticka nu ett varv slätstickning där det ökas 1 m efter var 4:e m, genom att göra ett omslag. Nu har det blivit 140 m.
Byt till rundsticka 4 mm och sticka 7 varv slätstickning, där omslagen på första varvet stickas räta bakifrån för att undvika hål.
Gör nu ett varv med omslag/ökningar efter var 5:e m hela varvet = 168 m. Sticka 1 rv där omslagen stickas bakifrån.
Sticka ännu ett varv med omslag/ökning på samma sätt men nu efter var 6:e m = 196 m. Sticka ett varv där omslagen stickas bakifrån. Nu stickas efter diagrammet som följer:

OBS! På sista varvet i diagrammet stickas 1 m mer innan och efter diagrammet pga att det inte görs någon intagning där, alltså stickas 7 rm, omslag, 1 rm, omslag, 6 rm. Detta varv ökas maskantalet till 224 m.
Sticka 6 v slätstickning. Sticka sedan ett varv med muscher rakt över den 1:a m i diagrammet. Tänk på att det är fler maskor på hela partiet nu (16/parti), alltså 15 m mellan varje musch. Nu stickas slätstickning igen, och på 1:a varvet stickas direkt över muschen 2 m i samma m = ökas till 238 m. Sticka 1 v slätstickning och gör lika ökning igen över muscherna = 252 m. Sticka 3 varv slätstickning.
Nu har vi väl gjort jättemycket på Kalenderstickningen, eller hur?
Nu förtjänar vi lite vila fram till nästa fredag, så ha det så bra fram till dess  🙂

//Maria och Ulla-Britt

6 reaktioner på ”Kalenderstickning 2023 – 1:a uppgiften fredag 1 december”

      1. Hej, får verkligen inte ihop varvet där mucherna ska stickas ihop. Kan ni visa bilder på hur det görs? Eller en liten video, även en bild på den färdigstickade 1:a delen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =

Rulla till toppen