Om oss

Vi tog över butiken under försommaren 2012. Båda  har varit anställda här tidigare och är tacksamma över vår chans att föra traditionen vidare med en garnbutik i Kilafors.


Ulla-Britt Nygren 
Stickar helst: Det mesta….

Just nu:  Rigmor Tee från PetiteKnit i Mandarin Naturell + en jumper i Sandnes Line. 

Kontakt: ulla-britt@garnbutikenkilafors.seMaria Einarsson Sundin

Stickar helst: Allt!  Allra mest tycker jag om att hitta på mina egna mönster.

Just nu: Designar just nu en tröja till både baby och barn i sköna Cecilia, där man också kan använda Line.

Kontakt: maria@garnbutikenkilafors.se


Historia

Redan 1864 började vi ägna oss åt textilier i Kilafors. Då startades Wästansjö spinneribolag av skräddaren Lars Lindblom. 1947 föddes sedan Kilafors Ullspinneri som i sin tur blev Garntjänst 1961. Det är, med andra ord, ingen överdrift när vi säger att vi har hundratals års erfarenhet av garn och handarbete!

Företaget fanns i familjen Lindblom ända till 2007. I dag har vi ingen egen tillverkning av garn, men Garnbutiken i Kilafors AB finns fortfarande i de butikslokaler som Garntjänst funnits i sedan 60-talet. Här finns vår butik, här ordnar vi våra traditionsenliga stickkaféer varje månad och regelbundna kurser för både nybörjare och mer kunniga handarbetare.

I vår webbutik erbjuder vi delar ur det sortiment som finns hos oss i butiken. Här i Kilafors finns garn i alla tänkbara kvaliteter och färger, och alla tillbehör du kan tänkas behöva – och är det något du saknar i webbutiken är du varmt välkommen att kontakta oss. Det är mycket möjligt att vi ändå kan hjälpa dig.

 

Rulla till toppen