Påskjumpern


Stickningen i Basic Cotton gick som en dans och min påskjumper är färdig. Så är det också ett väldigt härligt och lättsamt garn att sticka i. Det kommer att bli flera projekt med Basic Cotton längre fram,  men just nu ligger lite annat och väntar på att bli gjort. En barnponcho och dockkläder till Skrållan är planerat. Försökte faktiskt att sitta utomhus och sticka en stund igår när solen låg på, men det blev allt lite kallt för fingrarna. Jag får ha tålamod och vänta lite till med det. Men snart så! Till dess nöjer jag mig med att njuta av solen utan stickning.
Ha en fin vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

En jumper till påsk

Min kollega Maria är så klurig och duktig på att sticka. Tack vare henne har vi massor av egna beskrivningar och fler lär det bli. Jätteroligt! Nu håller jag på att sticka en av hennes senaste modeller. Det ska bli en jumper till påsk. Påsken närmar sig så jag får allt lägga på ett kol för att hinna bli färdig. Modellen är stickad på tvären och väldigt kul att sticka.  Att den stickas i Mondial Basic Cotton gör inte saken sämre. Ett av mina absoluta favoritgarner. Ledig måndag och ute snöar det för fullt, men min dag är räddad.  Här ska stickas!
Ha en fin vecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Färdigstickad tröja


Så blev den färdig, den färgglada tröjan, som jag stickat ¨på ett tag nu. Färgerna är noggrannt utvalda av killen som ska ha tröjan och jag tror han blev nöjd med färgvalet. Däremot har jag stickat lite väl stort den här gången, men då han är i den åldern att han växer snabbt så är det bara en fördel.  Tröjan kommer att kunna användas länge och det känns bra. När man väl stickat en tröja så vill man väl inte gärna att den ska bli fort urvuxen. Ingen risk den här gången! Tröjan är stickad i dubbelt garn, glittriga Moonlight har blandats med Hit Ta Too. Båda är akrylgarner från Mayflower och eftersom han som ska använda tröjan är ytterst känslig för ullgarn så passar det så bra.
Ha en skön söndagkväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Vintersöndag

Sportlovsveckorna har börjat och många passar på att vara lite extra lediga. Därför känns det roligt att en stor del av vårt avlånga land i år är vitt och det finns många möjligheter till att verkligen njuta av vinter och vintersport. Måste väl erkänna att jag är lite dålig på vintersport, men att  vara ute en dag som idag med strålande sol över den vita snön tycker jag är helt fantastiskt. Det blir oftast promenader för min del, men ibland åker faktiskt skidorna fram. Så blev det idag. Jättehärligt! Nu har jag fått min dos av friskluft och kan lugnt slå mig ner med en fika och stickningen så klart. Trodde jag skulle få färdigt den färggranna tröjan i helgen, men vi får se hur det slutar. Flera projekt ligger och väntar…
Sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Glada färger

När 7-åringen får gå loss bland hyllorna och välja sina favoritfärger kan det bli riktigt roligt!    Så här ser alltså mitt nuvarande projekt ut.  Jag stickar i dubbelt garn.  Det ena är glittriga Moonlight och det andra är Hitatoo. Båda är akrylgarner från Mayflower. Kan bara säga att det här är jätteroligt och jag blir glad bara jag plockar fram stickningen! Hoppas att 7-åringen också kommer att bli glad när jag stickat färdigt.
Ha en skön söndagkväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Kaffekaka

Som vi lovat så kommer här receptet på en av kakorna som fanns på vårt Stickkafe i onsdags!
Kaffekaka
Ugnsvärme 175 grader
175 g smör
1 msk snabbkaffepulver
2 dl socker
3 ägg
100 g hackad mandel
3/4 vetemjöl
Ca 50 g blockchoklad
Lite florsocker

Smält smör i kastrull. Rör ner kaffepulver, socker och äggulor. Vispa äggvitorna till skum. Rör ner hackad mandel, vetemjöl och äggviteskum i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda ca 35 min i 175 grader.
Riv chokladen och strö över kakan när den är färdiggräddad och varm. Låt kakan svalna i formen och strö sedan över lite florsocker.

Lycka till med bakningen och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Poncho i bomullsgarn


En poncho i bomullsgarn har jag stickat på under de senaste veckorna och nu är den färdig. Den är stickad efter en ny beskrivning från Svarta Fåret och garnet är deras Stina.
Jag har inte stickat i bomullsgarnet Stina tidigare, bara virkat lite, så det här blev en angenäm bekantskap! Garnet är väldigt följsamt och lättstickat. Ett roligt bomullsgarn att arbeta med. Sen har det varit jättekul att göra ett somrigt projekt. Känns extra bra dessa dagar som annars mest består av kyla och snöskottning. Men en vår lär väl komma så småningom..
Ha en skön söndagkväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Vantar


Flera i min familj fick stickade vantar i julas. Anledningen är att det finns en beskrivning på vantar som jag tycker är så rolig att sticka och som blir riktigt fina. Beskrivningen är en stickad vante i bikupemönster. Det är en äldre beskrivning som finns i vår butik. Jag stickade i garnet Easy Care Classic. Gissa vem som inte har några sådana vantar. Jag förstås!! Tror det får bli ett par till nästa vinter. Nu är man mera inne på lite andra projekt inför vår och sommar.
Hoppas ni haft en härlig helg och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Varm om baken

 


Under sista tiden har jag sett på Facebook att det är många som har stickat  mamelucker i ullgarn och har tyckt att det verkar spännande. Så när en av mina favorittjejer undrade om jag inte kunde sticka henne ett par så var det bara att sätta igång. Mönster hittade jag hos Järbo Garn. Jag stickar mina mamelucker i Mayflowers ullgarn Easy Care. Det  är lite tunnare än vad som rekommenderas i beskrivningen, men de ska inte bli så stora och garnet är ju bara att tvätta i maskin. Lättskött alltså! Beskrivningen är verkligen rolig att sticka efter och nu är mameluckerna snart färdiga. Återstår bara att se om de passar! I så fall kommer hon att få ett par riktigt varma och sköna små byxor.
Ha en skön kväll och sticka lugnt!
//Ulla-Britt

Audio

Raggsocksgarn


Sockor kan det liksom aldrig bli för många av och inte tröttnar man på att sticka dom heller! Det är så lämpligt med strumpstickning framför teven och nåt skönare att ha på fötterna under den här kalla årstiden finns inte. Så en hel del strumpstickning har det varit under den senaste tiden. Nu har jag mest stickat i Svarta Fårets Raggsocksgarn. Det är lite grövre och blir rejält och bra. Dessutom är det så bra att beskrivning på sockor finns på insidan av banderollen. Man slipper leta i sin beskrivningsgömma och bara sätta igång att sticka.
Ha en härlig januarivecka och sticka lugnt!
//Ulla-Britt