Misslyckad cafétårta

Hej

Tydligen så var min misslyckade marängtårta väldigt god för det är flera som frågat efter receptet. Så här kommer receptet med felet jag gjorde 🙂

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop 125 g mjukt smör och 1 dl socker poröst.
Tillsätt 2 äggulor.
Häll i 1½ dl glutenfritt mjöl och
2 tsk bakpulver. Vispa ihop.
Tillsätt 1 dl laktosfri mjölk och vispa ihop.
Bred ut på oljat bakplåtspapper, ganska tunt.

Vispa ihop 2 äggvitor, 1,75 dl socker och 1 tsk vaniljsocker (här skulle egentligen endast äggvitorna vispas först). Bred ut över den första smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna, och dela sedan på mitten.

Vispa 2 dl laktosfri grädde och skär 2 bananer i små bitar. Bred ut grädden på den ena delen och strö över bananen. Lägg den andra biten ovanpå. Ringla lite chokladsås överst.

Istället för banan kan man ta vilka bär som helst, eller varför inte blanda grädden med hallonsylt eller jordgubbssylt 🙂

Ha det gott,
//Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + två =

Rulla till toppen